FEYENOORD A1 BLIJFT IN HET SPOOR VAN AJAX

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag simpel gewonnen van Willem II A1: 4-1. De Rotterdammers stonden voor rust al met 4-0 voor. De ploeg van Henk Fräser blijft in het spoor van Ajax, dat zaterdag ook wist te winnen. Feyenoord C1 leed een pijnlijke nederlaag in de stadsderby met Sparta: 4-1. De ploeg van Michel Valke kwam de 3-0 achterstand, die al na negentien minuten op het bord stond, niet meer te boven.

FEYENOORD A1 HEEFT MAAR ÉÉN HELFT NODIG OM WILLEM II TE VERSLAAN
Willem II gaf zaterdagmiddag teveel ruimte weg op het middenveld. Feyenoord A1 profiteerde dankbaar, scoorde voor rust vier maal en zorgde voor een vroegtijdige beslissing van het duel. De Tilburgers, die tijdens het tweede bedrijf veel beter voor de dag kwamen dan voor rust, konden na rust nog de eretreffer maken, maar daar bleef het bij. ´De wedstrijd was bij rust al gespeeld´, zegt Fräser. ´Wij profiteerden optimaal van de geboden ruimte. Een belangrijke overwinning, want we blijven in het spoor van Ajax.´

Feyenoord staat twee verliespunten achter op de Amsterdammers, die zaterdag een zwaarbevochten zege boekten op Excelsior (1-0). Feyenoord kan anderhalve maand voor het einde van de competitie alleen maar hopen op een misstap van de koploper en zelf alles winnen. Zaterdag slaagden de Rotterdammers daar in elk geval in. Timon van Leeuwen, Asjel Kujovic, Frank de Haan en Tim Vincken verzorgden de treffers.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff, Altheer, Demeijer, Davids (75´ Lagas); De Guzman (75´ Marengo), De Haan, Van Leeuwen, Vincken (65´ Van de Veer), Kujovic (75´ Holman) en Kogeldans (75´ Poot).

FEYENOORD C1 PIJNLIJK ONDERUIT IN STADSDERBY
Er waren achteraf wel wat excuses aan te voeren voor Feyenoord C1. Zo miste trainer Valke een behoorlijk aantal geblesseerde spelers, kon hij minder tweedejaars C-spelers opstellen dan zijn collega-trainer van Sparta en was er daarom nooit sprake van een gelijkopgaande fysieke strijd. Maar Feyenoord kon zich ook wel het één en ander verwijten. En dan voornamelijk dat het besef dat er voor Sparta maar twee wedstrijden in het seizoen tellen, Feyenoord-uit en Feyenoord-thuis, schijnbaar niet was doorgedrongen. Anders was de openingsfase niet te verklaren, waarin Feyenoord op instelling werd afgetroefd door de fanatieke Spartanen. Na negentien minuten stond de 3-0 al op het bord, een klap die Feyenoord niet meer te boven kwam. Na rust werd het ook nog 4-0. Leroy Fer redde nog wel de eer door de toegekende strafschop te verzilveren. Maar een goede voorbereiding op het oefentoernooi in Polen, waar Feyenoord maandag tot en met zondag vier wedstrijden afwerkt, was het niet. ´De reis is hartstikke leuk, maar na zo´n nederlaag is de stemming toch wat bedrukt´, zegt Valke.

De laatste vier wedstrijden mag Feyenoord C1 geen punten morsen, anders kan de tweede plaats nog in gevaar komen. ´Maar we spelen nog tegen de concurrent PSV, dus we hebben het nog in eigen hand´, aldus Valke.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Schenkeveld, Ramsteijn, Georginio, Fer; De Roon, Wever, Sebrechts; Karim, Pedro en Cabral.