Fanshop Tickets

JEUGDHONK OP VARKENOORD VOLLEDIG AFGEBRAND

Het jeugdhonk op Feyenoords jeugdcomplex Varkenoord is woensdagochtend volledig uitgebrand. De brandweer rukte in de vroege uren met veel materieel uit, maar kon het pand niet redden. Het naastgelegen woonhuis bleef wel behouden. Er gingen geen waardevolle spullen uit de clubgeschiedenis verloren. De oorzaak van de brand was dinsdagochtend niet bekend. De brandweer sluit brandstichting niet uit, ook omdat er dezelfde nacht brand uitbrak bij voetbalclub FC Boszoom.

Feyenoord mocht dan geen waardevolle spullen hebben verloren, de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging (RSV), die tweemaal wekelijks het pand in gebruik neemt, zag zich daar woensdagochtend wel mee geconfronteerd. Erelid en oud-voorzitter Kees Hijnen bekeek met eigen ogen de schade. ´Dit is voor ons pijnlijk´, sprak hij. ´Onze vereniging bestaat al 81 jaar en in al die jaren zijn veel vaantjes, bekers en allerlei andere, voor ons, waardevolle spullen verzameld. Die zijn we nu allemaal kwijt. Dat is een groot verlies.´

Het jeugdhonk deed vroeger dienst als kantine. De laatste tijd werd het echter alleen nog gebruikt door jeugdelftallen en voor de scheidsrechtersopvang. De brand ontstond woensdag in de vroege ochtenduren. Even na tien uur ´s ochtends werd het sein ´brand meester´ gegeven.