Fanshop
Fanshop

STRIJDLUSTIG FEYENOORD A1 MET DRIE PUNTEN WEG UIT ARNHEM

Het kostte de nodige moeite, maar Feyenoord A1 heeft woensdagavond de spanning in de eredivisie gehouden. Met de zwaarbevochten maar verdiende 1-2 zege op Vitesse brachten de Rotterdammers de achterstand op koploper Ajax terug tot twee punten. Jonathan de Guzman tekende voor beide treffers. De van een schorsing teruggekeerde Mo Hammouti verzorgde de assists.

Feyenoord A1 heeft in deze fase van de competitie maar één plicht en dat is winnen. De Rotterdammers moeten wel om zo nog druk op koploper Ajax te blijven uitoefenen. Maar winnen in Arnhem is niet eenvoudig, wisten de Feyenoorders op voorhand. Strijd, iets waar het vooral in de eerste competitiehelft nog wel eens aan ontbrak, was tegen de sterke thuisploeg vereist. En strijd werd geboden, constateerde Fräser achteraf. ´Het was op dat punt een wedstrijd op topniveau. De jongens beseften vandaag dat je het niet altijd redt met voetballende kwaliteiten, maar dat strijd en instelling van groot belang zijn. Als het slecht is zeg ik het, maar als het goed is ook. Ik kan ze nu alleen maar complimenteren.´

Toch had Fräser nog bijna met een rotgevoel de bus ingestapt. Zijn ploeg bracht zich onnodig in de problemen. Nadat De Guzman op aangeven van Hammouti knap de 1-0 had binnengekopt, kwam Vitesse na rust verrassend op gelijke hoogte. Mede door de prima spelende Jeffrey Altheer, Robin Demeijer en Lorenzo Davids kreeg de thuisploeg nauwelijks mogelijkheden, maar één onoplettendheid was voldoende. Bij een vrije trap liep een aantal Feyenoorders niet mee, waardoor een speler van Vitesse ongedekt mocht inkoppen: 1-1. Feyenoord werd er niet door van zijn stuk gebracht en bleef zoeken naar de verdiende treffer. Het werd daarin geholpen door Vitesse, dat met tien man verder moest nadat een speler van Vitesse na had getrapt richting Rico Kogeldans. De Guzman zou na tachtig minuten voor de beslissing zorgen, toen hij hoog boven de defensie en doelman uittorenend, de bal prachtig inkopte: 1-2.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff, Altheer, Demeijer, Hammouti; De Guzman, De Haan, Davids; Kogeldans, Van Leeuwen en Van de Veer (70´ Poot).