DAPPER OPTREDEN FEYENOORDS A-JEUGD IN EMIRATEN

In de openinsgwedstrijd van het prestigieuze Zayed International Youth Cup Toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten is Feyenoords A-jeugd donderdagavond tegen gastheer Al Wahda ondanks twee rode kaarten teruggekomen van een 2-0 achterstand. Uiteindelijk werd het 2-2 in het Al Nahyan stadion, dankzij Rotterdamse goals van Daryl van der Veer en Jonathan de Guzman. Mo Hammouti en Militaru kregen de rode kaart voorgehouden.
Feyenoord-Al Wahda was donderdag pas vijf minuten oud toen coach Henk Fräser zijn elftal gereduceerd zag tot een tiental. In een ultieme poging een doelpunt te voorkomen beroerde Mo Hammouti een schot op doel met de hand. De Rotterdammer werd direct uit het veld gestuurd en Al Wahda’s Abdulla Al Noobi schoot de bijbehorende penalty probleemloos binnen.

Dik twintig minuten later was het al 2-0, toen Abdulrahim Abdul Rahman een voorzet vanaf rechts binnenkopte. Het zag er daarmee slecht uit voor Fräsers tiental, maar dat herstelde zich wonderwel van de tegenslagen en ontwikkelde zo waar druk op het doel van Al Wahda. Vlak voor rust bezorgde invaller Daryl van der Veer zijn ploeggenoten een mentale opkikker door de aansluitingsgoal te verzorgen. En twee minuten na de hervatting stelde Rico Kogeldans Jonathan de Guzman zelfs in staat de gelijkmaker binnen te knallen.

In het vervolg van de wedstrijd gingen de tien van Feyenoord zelfs dapper op zoek naar de winnende goal, maar ondanks grote kansen voor Holman en De Guzman kwam het daar niet meer van. Een tegenslag was nog wel de tweede rode kaart, in de 82e minuut. Dit maal mocht Militaru voortijdig douchen. Maar zelfs met negen man kwam het gelijkspel voor Feyenoord niet meer in gevaar.