LEONARDO LEIDT JONG FEYENOORD LANGS HEERENVEEN

Een danig versterkt Jong Feyenoord imponeerde maandag op Varkenoord geen moment, maar Jong Heerenveen had toch weinig in te brengen. Uiteindelijk was het de individuele klasse van Leonardo die de doorslag gaf. De Braziliaan had met twee fraaie doelpunten een groot aandeel in de uiteindelijke 3-0 zege.

Ard van Peppen was maandagavond op Varkenoord de aanvoerder van een Jong Feyenoord dat op Ivan Bandalovski na verder bijna geheel uit spelers van het eerste elftal bestond. Jong Heerenveen stelde daar onder meer de selectieleden Haarala, Prager, Wolfgang en Calincov tegenover, maar desondanks ontstegen beide teams met name in de eerste helft zelden of nooit het niveau van de beloftencompetitie. En dat terwijl Feyenoord veelbelovend begon - Danko Lazovic trof al na vijf minuten de lat achter doelman Taberima - en zeker van goede wil was. Maar de combinaties vlotten eenvoudigweg niet en op het middenveld zagen Pardo en De Graaf zich steeds tegen een overmacht geplaatst, zodat zij met moeite een van de vier spitsen konden bereiken

Zo kon het dat Heerenveen in de eerste helft geen overwicht had, maar wél de grootste kansen. Liefst drie keer dook een Friese spits alleen op voor Malek Malkowski, maar die liep telkens op het juiste moment uit zodat achtereenvolgens Calincov, Hoek en weer Calincov beurtelings in de handen van de prima keepende Pool of naast schoten. Toch was het Feyenoord, dat in de luidkeels coachende André Bahia een voorzichtige uitblinker had, dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Gianni Zuiverloon vond met een diepe bal Leonardo en de Braziliaan omspeelde vervolgens met speels gemak een aantal Friese verdedigers en doelman Taberima.

De tweede helft voltrok zich onder compleet andere omstandigheden dan in de eerste. Dat kwam door een enorme wolkbreuk gedurende de rust. Het gladdere veld kwam de wedstrijd enigszins ten goede, al speelde Feyenoord ook beter doordat trainer Been een aanvaller (Magrão) had opgeofferd voor een middenvelder (Van den Ouweland). Daarmee kwam er meer rust in het spel van de Rotterdammers die vrijwel geen kans meer weg gaven.  Een prima en attent doelpunt van Edwin de Graaf besliste het duel na een uur bovendien definitief. Vlak voor tijd voegde Leonardo er nog een derde treffer aan toe. Na een diepe bal van de goed spelende Ivan Bandalovski soleerde hij opnieuw langs de complete Heerenveen-defensie voor de 3-0. Door de zege staat Feyenoord drie punten los van naaste achtervolger Ajax, maar de Amsterdammers hebben liefst drie wedstrijden te goed.

JONG FEYENOORD – JONG HEERENVEEN 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0 Leonardo (45.), 2-0 De Graaf (60.) en 3-0 Leonardo (87.)