WINNEND FEYENOORD A1 EN B1 HEBBEN ALLES IN EIGEN HAND

Feyenoord A1 heeft met nog vier wedstrijden te gaan goede papieren om kampioen te worden. Ajax A1 speelde zaterdag gelijk, terwijl Feyenoord geflatteerd met 6-0 won van NEC en nu één verliespunt minder heeft dan de Amsterdammers. Waar de A1 nog een weg heeft af te leggen, is de titel voor de B1 nog één wedstrijd weg. Na de 7-0 tegen NEC kan de ploeg volgende week zaterdag bij opnieuw een zege het kampioenschap vieren. Feyenoord C1 won zaterdag ook, met 4-0 van FC Den Bosch.

FEYENOORD A1 AAN VOORAVOND VAN ALLESBEPALENDE REEKS

Over twee weken is het bekend wie kampioen is in de eredivisie van de landelijke A-jeugd. De Rotterdammers hebben met één verliespunt minder de beste papieren, wat echter niks garandeert. Achtervolger Ajax heeft nog twee wedstrijden te gaan, terwijl de ploeg van Henk Fräser nog vier wedstrijden in twee weken moet afwerken. ´Het is leuk om tot het laatste moment om de prijzen te strijden, dat was ook de doelstelling´, zegt Fräser. ´Maar dat wil niet zeggen dat we nu torenhoog favoriet zijn. We krijgen dinsdag ADO thuis, een ploeg waar we het eerder dit seizoen al twee keer lastig tegen hadden. En we moeten nog uit naar Heerenveen en FC Twente, dat zijn bepaald geen eenvoudige wedstrijden. RKC krijgen we ook nog thuis. Het worden spannende en interessante weken.´
Aan de vooravond van die allesbepalende reeks tankte zijn ploeg een flinke dosis vertrouwen. NEC werd op een geflatteerde 6-0 nederlaag getrakteerd. Twintig minuten voor tijd kon de wedstrijd nog alle kanten op bij een 1-0 tussenstand (doelpunt Rico Kogeldans). Maar de 2-0 van Lorenzo Davids brak het verzet van de Nijmegenaren. Via Timon van Leeuwen, Daryl van de Veer, Mitchell Poot en Jonathan de Guzman kwam de grote zege hierna tot stand. Overigens scoorden Van de Veer en Poot bij hun eerste balcontact nadat Fräser in de 75ste minuut vier wissels inbracht. ´Als dat een criteria is om een trainer te beoordelen, ben ik dus een uitstekende trainer´, aldus de lachende Fräser.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff, Demeijer, Davids, Hammouti (75´ Holman); De Guzman, De Haan (75´ Lagas), Van Leeuwen; Vincken (75´ Marengo), Kujovic (65´ Poot) en Kogeldans (75´ Van de Veer).

FEYENOORD B1 MET VERTROUWEN NAAR WEEK VAN DE WAARHEID

Je zou onderhand zo kunnen vermoeden dat de zenuwen de kop opsteken bij Feyenoord B1. Met het kampioenschap dat met de week dichterbij komt en de halve finale van het bekertoernooi in het verschiet, als belangrijkste redenen. De manschappen van Adriaanse bewijzen echter wekelijks het tegendeel, want de spannende weken hebben geenszins een verlammende werking op het elftal. Zo bleek tegen NEC, dat aan de hand van uitblinker Hanne Hagary met 7-0 werd verslagen. Feyenoord kan daardoor volgende week zaterdag in Utrecht kampioen worden bij een overwinning. Bij een gelijkspel en winst van achtervolger Ajax zal er een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden. Maar met het oog op het vertoonde spel tegen NEC is er geen reden om van dat laatste scenario uit te gaan. Feyenoord was de hele wedstrijd heer en meester. ´We hebben niks weggegeven en nog vier C-tjes laten mee spelen´, zegt Cor Adriaanse. ´Een hoge ruststand heeft vaak tot gevolg dat de scherpte er in de tweede helft af is. Dat was echter niet het geval, want we bleven net zo spelen als voor rust. Dit geeft vertrouwen.´
De wedstrijd tegen NEC duurde eigenlijk maar drie minuten. In de 23ste, 24ste en 25ste minuut slaagde de thuisploeg erin om drie keer te scoren. Met dank aan de inbreng van Hagary, die zelf twee keer scoorde en de assist verzorgde voor de treffer van Georginio. Ingmar Maayen maakte na 39 minuten de vierde Rotterdamse treffer. In de tweede helft liep Feyenoord verder uit via Hagary en Jerson Anes Ribeiro (2x). Het was de perfecte voorbereiding van de belangrijke week die er aan staat te komen. Dinsdag wacht PSV in de halve finale van het bekertoernooi. Vier dagen later volgt de kampioenswedstrijd in Utrecht.

Opstelling Feyenoord B1: Cummins; Van Stee, Buijs (60´ Fer), Nieveld, Anes Ribeiro; Kobussen, Georginio, Hagary (55´ Tabas); Biseswar, Maayen en Poldervaart (63´ Pedro).

FEYENOORD C1 KAN ZICH OPMAKEN VOOR VOLGEND SEIZOEN

Feyenoord C1 heeft zich met de 4-0 zege tegen FC Den Bosch verzekerd van de tweede plaats op de ranglijst. Met nog één wedstrijd op het programma bedraagt de voorsprong op nummer drie PSV vier punten. Het seizoen is daarmee gelopen voor de Rotterdammers, want FC Utrecht werd zaterdag kampioen. ´We hoopten nog een klein beetje op een misstap van Utrecht. Dan zou de achterstand teruglopen tot drie punten en hadden we in de laatste wedstrijd tegen Utrecht op gelijke hoogte kunnen komen. Het was een theoretische kans die niet is uitgekomen, helaas. Het is ontzettend jammer, want ik geloof dat we de beste ploeg hebben. We hebben alleen teveel punten laten liggen tegen de lagere geklasseerde ploegen. Dat is ontzettend zonde, maar we zijn in elk geval blij dat we PSV hebben kunnen afschudden in de strijd om de tweede plaats.´
Feyenoord had zaterdag een eenvoudige middag. En dat was met het oog op het jonge team een knappe prestatie te noemen. De ploeg van Valke beëindigde het duel met vier D-tjes, vijf eerstejaars C-tjes en twee tweedejaars C-tjes. Feyenoord liep voor rust via Sten Wever (assist Garry Mendes Rodrigues) en Mendes Rodrigues (assist Wever) uit naar 2-0. In de tweede helft verdubbelde de ploeg die marge. Parez Karim verzorgde beide doelpunten.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Van Dam (35´ Wijmer), Ramsteijn, Schenkeveld, Bruma; De Roon, Wever (60´ A. Velder), Sebrechts (55´ N. Velder); Mendes Rodrigues, Clasie en Cabral (35´ Karim).