Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

BORUSSIA DORTMUND LIJFT EBI SMOLAREK DEFINITIEF IN

Ebi Smolarek stapt definitief over naar het Duitse Borussia Dortmund, de club waarvoor hij momenteel op huurbasis uitkomt. Borussia en Feyenoord kwamen daarover maandag tot overeenstemming. De inmiddels 24-jarige Smolarek zal bij de club van trainer Bert van Marwijk vermoedelijk een contract voor vier seizoenen overeenkomen.

Ebi Smolarek doorliep een groot deel van de jeugdopleiding op Varkenoord en trad op 2 november 2000 in de voetsporen van zijn vader Wlodi toen hij debuteerde in Feyenoord één. In vijf seizoenen was Smolarek, bij de supporters immer geliefd om zijn niet aflatende inzet, vervolgens goed voor 87 officiële wedstrijden en 13 doelpunten. Dit seizoen kwam Smolarek niet voor in de plannen van trainer Gullit, waardoor hij zich genoodzaakt zag zijn heil elders te zoeken en meer in het bijzonder bij het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk. 

'Ik ben erg gelukkig met de transfer', aldus Smolarek, die er tegenop zag om volgend seizoen in De Kuip te moeten terugkeren. 'Ik heb het uitstekend naar mijn zin in Dortmund. Ik had nooit gedacht dat ik zo snel zou wennen in het buitenland. De spelers hebben me opgenomen in hun sociale wereld. En bij Feyenoord had ik geen vooruitzichten meer. De trainer koos voor een ander. Dat heb ik aanvaard. Natuurlijk is dat jammer, want ik ben op Varkenoord groot gebracht. Feyenoord is  mijn club. Maar ik wilde mijn ontwikkeling niet langer laten stagneren. Dit is de beste oplossing.'

Meer over de transfer van Ebi Smolarek in de Feyenoordkrant van deze week.