B1 GEEFT ALVAST HET GOEDE VOORBEELD EN BEREIKT VIA PSV BEKERFINALE

Feyenoord B1 heeft dinsdagavond alvast het goede voorbeeld gegeven aan Feyenoord 1. De ploeg van Cor Adriaanse bereikte ten koste van PSV de bekerfinale: 1-2. Die stand was na twintig minuten al bereikt. Namens Feyenoord scoorden Diego Biseswar en Hanne Hagary. In de finale wacht Ajax B1. Feyenoord A1 bleef dinsdagavond op titelkoers na een krappe 1-0 zege tegen ADO Den Haag. Jonathan de Guzman tekende voor de enige treffer.

NOG DRIE FINALES VOOR FEYENOORD A1

Nog anderhalve week en dan kan Feyenoord zich mogelijk kronen tot kampioen. De ploeg van Henk Fräser heeft nog drie wedstrijden te gaan in één week en weet zich bij drie overwinningen verzekerd van de titel. Zover is het nog lang niet, maar de zege tegen het lastige ADO Den Haag gaf alvast vertrouwen voor de drie finales, waarvan de eerste zaterdag gepland staat. Feyenoord speelde dinsdagavond een goede eerste helft, wat verbazend was gezien het zware veld en de slechte weersomstandigheden. De Rotterdammers kwamen voor rust op voorsprong door een treffer van Jonathan de Guzman. In de tweede helft liep het moeizamer, maar de gelijkmaker hing geen moment in de lucht. ‘Dan gaat ook de stand op de ranglijst meespelen en weet je dat 1-0 genoeg is’, vertelt Fräser. ‘Daarnaast waren er bij die tussenstand weinig zorgen, want de verdediging deed het uitstekend.’
De laatste drie wedstrijden speelt Feyenoord tegen Heerenveen, RKC en FC Twente.

Opstelling Feyenoord A1; Doedee; Dickhoff, Demeijer, Davids, Hammouti; De Guzman, De Haan (87. Lagas), Van Leeuwen; Vincken, Kujovic (30. Poot) en Kogeldans.

B1 KAN ZICH NU FOCUSSEN OP ZATERDAG

Feyenoord B1 bereikte via PSV de bekerfinale en is nog twee wedstrijden verwijderd van het winnen van de dubbel. In de finale van het bekertoernooi wacht Ajax, maar dat is niet hetgeen dat de ploeg van trainer Cor Adriaanse de komende dagen bezig zal houden. Want de blik is gericht op zaterdag, de dag waarop Feyenoord B1 de titel kan grijpen. Bij een zege in en tegen Utrecht kroont Feyenoord zich tot kampioen. ‘Het is geweldig dat we op twee fronten blijven meestrijden’, aldus Adriaanse na de winst op PSV.
Het ging dinsdagavond niet gemakkelijk. De Rotterdammers namens via een doelpunt van Biseswar al snel de leiding, maar konden slechts twee minuten genieten van die voorsprong. Na een overtreding van Jordy Buijs benutte PSV de toegekende strafschop: 1-1. Maar ook PSV kon maar even tevreden zijn met de gelijkmaker, want voor de Eindhovenaren het wisten stond de achterstand al weer op het scorebord. Hagary was het die in de twintigste minuut de 1-2 maakte. Feyenoord bleef tot de slotfase redelijk eenvoudig op de been, al werd de ploeg wel onder druk gezet. De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Feyenoord het in de finale mag opnemen tegen Ajax.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Fer; Kobussen, Anes Ribeiro, Hagary; Biseswar (75. Karim), Maayen (70. Tabas) en Poldervaart.