FEYENOORD B1 KAMPIOEN!

Feyenoord B1 heeft zaterdagmiddag na een zwaarbevochten 1-2 overwinning op FC Utrecht in de laatste competitiewedstrijd de titel gepakt. Ondanks dat de zenuwen duidelijk invloed hadden op het vertoonde spel, knokte de ploeg van Cor Adriaanse zich in de tweede helft naar de benodigde zege om Ajax voor te blijven in de eindrangschikking. Het kampioensfeestje kon daarna een aanvang nemen. De overwinning op Utrecht was de zeventiende competitiezege voor Feyenoord, dat tijdens de voetbaljaargang 2004/2005 verder drie maal gelijkspeelde en twee keer verloor.

Feyenoord begon uitstekend aan de kampioenswedstrijd en kwam al snel aan de leiding. Glenn Kobussen was het die na negen minuten de Utrecht-doelman verraste met een vrije trap in de lange hoek: 0-1. De formatie van Adriaanse kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Mike van de Kooij kopte na twintig minuten ongedekt de gelijkmaker binnen. Het was het startschot van een rommelig duel, waarin Feyenoord duidelijk de druk van het moeten winnen voelde. Kansen waren er wel, maar het vizier stond niet op scherp. Het schot van Nieveld en ook de twee kopballen van Hagary gingen naast en over. Utrecht liet zich ook niet onbetuigd in aanvallend opzicht, maar in alle gevallen vormde Feyenoord-goalie Erwin Mulder een niet te passeren obstakel. In de tweede helft had Feyenoord de zenuwen veel beter onder bedwang. Bij het doelpunt dat in de lucht hing, werd Feyenoord uiteindelijk geholpen door Utrecht, dat knullig uitverdedigde. Hanne Hagary profiteerde dankbaar en schoot de bal in de verre hoek. Poldervaart kon een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde maken, maar de aanvaller schoot in kansrijke positie naast. Daar rouwde na afloop niemand om, want aan de 1-2 tussenstand zou niks meer veranderen waarmee het kampioenschap binnen was.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij (41. Georginio); Kobussen, Anes Ribeiro, Biseswar; Maayen (75. Fer), Hagary en Poldervaart.