Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD GELOOFT NOG IN KAMPIOENSCHAP

Jong Feyenoord heeft maandagavond goede zaken gedaan met een 0-1 zege bij Jong Heracles Almelo. De ploeg van Mario Been liep twee punten in op Jong Ajax, dat gelijkgespeelde bij Heerenveen. Feyenoord staat één punt achter op Ajax, al speelden de Amsterdammers wel één wedstrijd minder. ‘We geloven zeker nog in de titel, want Ajax staat donderdag de zware uitwedstrijd bij Twente te wachten’, aldus Been. Leonardo was maandag matchwinner, maar werd net als Magrão gewisseld wegens een gebrek aan inzet.

Mario Been was na afloop zeer te spreken over het resultaat en de inzet van het grootste gedeelte van zijn elftal. Over twee spelers was de trainer geenszins te spreken. ‘Op twee spelers na heeft iedereen er hard voor gewerkt en daarom ben ik trots op de groep’, zegt Been. ‘Leonardo en Magrão vonden het schijnbaar niet nodig om zich overmatig in te spannen. Daarom heb ik ze allebei gewisseld. Ik heb me daaraan geërgerd.’

Het optreden van Leonardo was daarmee merkwaardig te noemen. De inzet van de Braziliaan was ondermaats, maar hij tekende wel voor de treffer waarmee Feyenoord nog in de race bleef voor de titel. De hoop op het kampioenschap leeft nog, aangezien Ajax twee punten verspeelde en donderdag een zware uitwedstrijd voor de boeg heeft. ‘Het belangrijkste is nu dat we onze laatste twee wedstrijden, thuis tegen NAC en uit bij PSV, winnen. En dan afwachten wat Ajax doet. Maar wij geloven er zeker nog in, dat lijkt me duidelijk’, besluit Been.

Feyenoord zag maandag de zege geen moment in gevaar komen. Voor rust waren de beloften oppermachtig. De ploeg van Been verzuimde het klassenverschil in de stand tot uitdrukking te brengen. De enige treffer van Leonardo was daarmee een te magere afspiegeling van het wedstrijdbeeld. In de tweede helft kwam Feyenoord geen moment in de problemen, maar creëerde het ook nauwelijks kansen. Er was nog wel een tegenvaller met het uitvallen van Gianni Zuiverloon met een lichte enkelblessure. 

Opstelling Jong Feyenoord: Hogedoorn; Bandalovski, Van den Boogaart, Zuiverloon (80. Addai), Van Peppen; Van den Ouweland, Jardim, Blonk; Sardar, Leonardo (46. Harbuzi) en Magrão (55. Lammers).