BRILJANTE DUDEK HELPT LIVERPOOL AAN CHAMPIONS LEAGUE

Jurek Dudek heeft met Liverpool de Champions League gewonnen na een memorabele finale. De oud-Feyenoorder zorgde er met zijn fantastische optreden hoogstpersoonlijk voor dat zijn ploeg en niet AC Milan met die Europese hoofdprijs aan de haal ging, nadat de wedstrijd in 3-3 was geëindigd. In de laatste minuut van de verlenging keerde de Pool twee zeker lijkende doelpunten van Shevchenko en oud-Feyenoorder Tomasson. In de strafschoppenserie hield hij vervolgens met een bijna clownesk optreden twee penaly´s tegen. AC Milan schoot ook nog een keer over.
Overigens gaf in de rust niemand nog een cent voor de kansen van Liverpool. AC Milan had een 3-0 voorsprong genomen door treffers van Maldini en Crespo (2x). Liverpool deed echter het ongelooflijke door na rust in zes minuten tijd drie keer te scoren. Gerrard, Smicer en Alonso (strafschop) verzorgden de treffers. De krachten waren daarmee op, waarna Milan nog kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Een briljante Dudek voorkwam dat, waarna hij de heldenrol op zich nam in de strafschoppenserie.