FEYENOORD BOEKT SIMPELE OEFENZEGE: 0-5

Feyenoord heeft zijn tweede wedstrijd in de voorbereiding overtuigend gewonnen. Rohda Raalte werd met alle gemak verslagen: 0-5. Tegen de zondaghoofdklasser verzorgden Kalou, Boussaboun, Leonardo, Östlund en Hofs de Rotterdamse productie. Boussaboun debuteerde en voorzag dat van glans door het mooiste doelpunt van de avond te maken. De wedstrijd begon een half uur later omdat de spelersbus van Feyenoord door file vertraging opliep. Glenn Loovens ontbrak door een lichte dijbeenblessure.

Koeman weigerde afgelopen maandag logischerwijs harde conclusies te trekken, maar stipte desgevraagd wel het gebrek aan scherpte aan na de 0-1 zege op Alphense Boys. De Rotterdammers creëerden weliswaar genoeg kansen, maar scoorden alleen via Nicky Hofs. ´En dat was te weinig´, aldus de trainer, die maandag in Alphen aan den Rijn en woensdag in Raalte volop experimenteerde met zijn opstelling. In Raalte verschenen voor en na rust twee verschillende ploegen in het veld. Dirk Kuyt kwam niet in actie. De Katwijker kreeg rust en bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. Verschil tussen beide wedstrijden was de scherpte, die nu wel aanwezig was. ‘De uitslag is voor mij niet zaligmakend, al snap ik dat de buitenwacht die tegen Alphense Boys te mager vond’, sprak Koeman. ‘Die 1-0 was ook mager, maar ik zag daar dingen in het veld die voor mij als trainer veel belangrijker zijn. Vandaag hebben we meer gescoord, al hadden er nog wel wat ballen in kunnen gaan. Maar ik ben blij dat het publiek doelpunten heeft gezien en dat de uitslag een wat beter aanzien heeft dan maandag.´

Al na zes minuten profiteerde Salomon Kalou dankbaar toen doelman Louwdijk niet uitkwam bij een voorzet van Alexander Östlund. De Ivoriaan kon vervolgens eenvoudig binnenkoppen: 0-1. Kalou was voor rust één van de smaakmakers in het Overijsselse Raalte. Naast een aantal fraaie acties schoot hij ook nog twee keer op doel, waarbij paal en doelman zijn tweede treffer in de weg stonden. Debutant Ali Boussaboun viel in de 45 minuten die hij in actie kwam op door zijn tomeloze inzet én zijn beeldschone treffer. De Marokkaanse international omspeelde na 25 minuten twee verdedigers en de doelman en schoot de bal daarna met zijn laatste krachten en tot verwondering van de vijfduizend aanwezige toeschouwers in de korte hoek. Koeman was na afloop vol lof over het doelpunt, al was Boussaboun in zijn ogen nog iets te gretig. ´Het is wel logisch dat hij zich wil bewijzen. Maar dat hoeft hij niet, hij hoeft slechts zijn taken uit te voeren. Maar het is duidelijk een jongen die graag wil, dat heeft hij vandaag wel aangetoond.´

Vlak voor rust liep Feyenoord nog naar 0-3 uit na fraai samenspel tussen Boussaboun, Schreuder en Leonardo. Voor de Braziliaan, die inmiddels vrij voor het doel was gekomen, was het vervolgens een koud kunstje om af te ronden.

Met acht invallers en alleen Aerts, Östlund en Greene nog in de basis, wijzigde er weinig aan het wedstrijdbeeld in de tweede helft. Aerts hoefde in negentig minuten geen enkele keer handelend op te treden, aangezien Rohda nauwelijks over de middenlijn kwam. Feyenoord bleef ondertussen aan de lopende band kansen creëren en het was verdediger Östlund die als eerste na rust doel trof, nadat eerder Pardo en Hofs nog op de paal schoten. Laatstgenoemde zag zijn tweede doelpoging (een lob) wel met een treffer beloond, waarmee hij naar later bleek de eindstand op het scorebord had gezet.

Rohda Raalte – Feyenoord 0-5

6´ 0-1 Kalou
25´ 0-2 Boussaboun
43´ 0-3 Leonardo
52´ 0-4 Östlund
65´0-5 Hofs

Opstelling Feyenoord

Eerste helft: Aerts; Östlund, Greene, Paauwe, Snoyl; De Graaf, Schreuder, Goor; Leonardo, Boussaboun en Kalou.

Tweede helft: Aerts; Östlund, Greene, Bahia, Bosschaart; Hofs, Ghaly, Pardo; Castelen, Lazovic en Magrão.