Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

26 MILJOEN CHINEZEN ZAGEN FEYENOORD WINNEN

Feyenoord heeft veel goodwill gekweekt in China. In de media en door de organisatoren van het toernooi in Nanjing, wordt het spel van de Rotterdammers geroemd. Met name Dirk Kuyt is in korte tijd populair geworden in China. De wedstrijd van Feyenoord werd rechtstreeks op de Chinese televisie uitgezonden. Volgens de kijkcijfers hebben 26 miljoen Chinezen Feyenoord aan het werk gezien tegen de Spanjaarden.

In aanloop naar de volgende wedstrijd in Nanjing, kregen de spelers van Feyenoord vanmiddag vrijaf. Het merendeel van hen gebruikte die tijd om bij te komen van de vermoeienissen van de afgelopen dagen. Anderen maakten een korte wandeling door de stad. Het zestal Kuyt, Hofs, Greene, Bosschaart, Snoyl en De Graaf liet zich vervolgens per riksja terug naar het hotel brengen.

In China, waar het inmiddels avond is, is ook de spelersraad voor het eerst in nieuwe samenstelling bijeen. Het orgaan van de voetballers heeft in het spelershotel een bespreking met technisch directeur Mark Wotte. De spelersraad bestaat dit jaar uit Patrick Lodewijks, Dirk Kuyt, Pascal Bosschaart en Alexander Östlund.