Fanshop
Fanshop

KOEMAN: KWAAD OVER GEBREK AAN CONCENTRATIE

Met het gelijkspel tegen Schijndel zat Erwin Koeman niet in zijn maag. ´De uitslag zegt me niks, ook omdat er vandaag een ander elftal stond´, aldus de trainer. Het door hem geconstateerde gebrek aan concentratie bij een deel van zijn spelers zei hem daarentegen veel meer. ´Daar kan ik me kwaad om maken. Bij de warming-up zag ik al dat enkele spelers niet volledig geconcentreerd waren en helaas bleek dat ik gelijk had bij het uitvallen van spelers´, verwees Koeman naar de blessures van Vincken en Hofs.

Koeman legde zijn spelers direct na het treffen met Schijndel een spreekverbod op. Directe aanleiding voor deze maatregel betrof de onjuiste berichtgeving over Salomon Kalou op zaterdagochtend. ´Ik wil rust bewaren rondom de ploeg´, verklaarde Koeman. ´Jullie van de pers willen anders iedereen vragen hoe het zit, wat de rust niet ten goede komt. Ik ben de enige die er op reageert. Sommigen willen schijnbaar niet dat er rust is rondom Feyenoord en dat heeft vooral met eigenbelang te maken. Kalou had het krantenartikel niet eens gelezen toen ik het hem vertelde, hij is zeker niet de kwade genius. Het is triest dat dit gebeurt.´

Over de wedstrijd was ondanks het teleurstellende verloop toch nog iets positiefs te melden. Blij was de trainer met de terugkeer van Boussaboun en Bosschaart. Koeman: ´Bosschaart ziet er fit uit. En Boussaboun was gretig. Die jongen heeft het hart op de goede plek, dat soort jongens heb ik nodig.´ Over testspeler Sota Hirayama, die negentig minuten mee speelde, wilde de trainer weinig kwijt. ´We zullen morgen een beslissing nemen´, besloot de oefenmeester.