STATISTIEKEN FEYENOORD – NAC BREDA

Als de statistieken ook maar enige garantie bieden voor een goed resultaat zal Feyenoord zondag een goede start van de competitie beleven. Sinds de invoering van het betaalde voetbal troffen Feyenoord en NAC elkaar 38 maal in competitieverband in Rotterdam. NAC, dat in eigen stadion toch een geduchte tegenstander is, wist in De Kuip in al die jaren nooit te winnen. De Rotterdammers behaalden tegen NAC zelfs één van de grootste overwinningen ooit: in 1963 werd het in De Kuip liefst 10-0.

Feyenoord won in totaal 26 keer in eigen huis en twaalf maal eindigde het treffen in een gelijkspelspel. Het doelsaldo (98 tegen 27) is wat dat betreft veelzeggend. Het is dus niet ondenkbaar dat de Rotterdammers zondag in eigen huis het honderdste competitiedoelpunt tegen NAC zullen maken in De Kuip.

Vorig seizoen speelde NAC twee maal tegen Feyenoord in Rotterdam. Op 7 november 2004 stond de competitiewedstrijd op het programma, terwijl beide ploegen elkaar op 3 maart 2005 troffen in de kwartfinale van de Amstel Cup. Feyenoord won beide wedstrijden met groot gemak. In competitieverband liep de thuisploeg in de slotfase uit naar een 4-0 zege. Door treffers van Kuyt en Goor verzekerde Feyenoord zich vroegtijdig van de overwinning. Buffel (86ste minuut) en opnieuw Goor (89ste minuut) voorzagen de overwinning van nog meer glans. In het Amstel Cup-duel was de uitslag ook 4-0, met een hoofdrol voor het duo Kuyt/Kalou. De aanvallers tekenden elk voor twee treffers. Overigens zou NAC vorig seizoen nooit scoren tegen Feyenoord. In het uitduel was Feyenoord weer de sterkste door doelpunten van Kalou en Ono: 0-2.