Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

SHINJI ONO EIND AUGUSTUS TERUG IN NEDERLAND

Zoals eerder al op deze plek gemeld verblijft Shinji Ono momenteel met toestemming van Feyenoords technische en medische staf in zijn vaderland. De middenvelder revalideert daar onder begeleiding van Sadao Niga, clubarts van Urawa Reds, van een breuk in een middenvoetsbeentje. De Japanner heeft toestemming pas terug te keren als hij aan de groepstraining kan deelnemen.

Tussen Ono en dokter Niga enerzijds en Feyenoord-clubarts Robbart van Linschoten en Feyenoords technische staf anderzijds wordt intensief contact onderhouden over de voortgang in de revalidatie van de speler. Afgesproken is dat Ono pas terugkeert in De Kuip op het moment dat hij voldoende hersteld is om deel te nemen aan de groepstraining van de selectie van Erwin Koeman. Als richtdatum voor Ono’s terugkeer bij Feyenoord stond al enige tijd de datum 22 augustus. Gezien het voorspoedige herstel van de Japanner lijkt het erop dat hij dat gaat halen, al houden de artsen rekening met de mogelijkheid van een terugslag in de revalidatie die kan leiden tot een weekje vertraging.

Van een weigering om terug te keren, zoals vandaag in diverse media werd gemeld, is totaal geen sprake. ‘Shinji is op en top gemotiveerd en werkt keihard aan zijn herstel’, laat zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker namens hem weten. ‘De wens en ambitie het ooit nog eens ergens anders te willen proberen staan daar volledig los van. Dat heeft hij voor de zomer aangegeven bij Mark Wotte en na vier jaar bij de club zal niemand hem dat ook echt kwalijk nemen denk ik. Maar feit is dat het nog niet tot een transfer is gekomen. Zolang Shinji bij Feyenoord onder contract staat, geeft hij zich honderd procent voor deze club. Zoals hij altijd gedaan heeft. Ik denk zelfs dat de supporters een nog sterkere Ono terug kunnen verwachten.’