Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

BOUSSABOUN, SAIDI EN ÖSTLUND OPNIEUW GESELECTEERD

Ali Boussaboun, Karim Saidi en Alexander Östlund waren nog geen 24 uur terug van hun verblijf bij het nationale team, of de nieuwe uitnodiging voor een interland lag al weer op de fax in Rotterdam-Zuid. Over twee weken staan er al weer WK-kwalificatiewedstrijden gepland. Boussaboun neemt het op zaterdag 3 september met Marokko op tegen Botswana en Saidi speelt met Tunesië tegen Kenia. Östlund werkt met Zweden twee wedstrijden af, tegen Bulgarije (3 sept) en Hongarije (7 sept). De spelers missen geen competitiewedstrijden van Feyenoord.

Voor Boussaboun en Saidi zijn de belangen op 3 september groot. Zowel Marokko als Tunesië moet winnen, al ligt de meeste druk bij Marokko. Beide landen zijn in een felle strijd verwikkeld om de eerste plaats in groep 5 van de Afrikaanse zone. Saidi’s Tunesië nam afgelopen week de eerste positie over van Marokko en staat nu één punt voor. In oktober zal waarschijnlijk de beslissing volgen, als beide landen het in een onderling duel zullen uitvechten en het zomaar mogelijk is dat Saidi mede-Feyenoorder Boussaboun van scoren zal proberen af te houden. 

Het Zweden van Östlund zal eveneens gebrand zijn op goede resultaten. De ploeg van Lars Lägerback is nog in de race voor de eerste plaats. De achterstand op koploper Kroatië – dat ook twee wedstrijden speelt - bedraagt één punt.