Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

MATIG BEKEROPTREDEN JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord is het tot Gatorade Cup omgedoopte bekertoernooi voor beloftenteams matig begonnen. Op het terrein van SVVSMC speelde het team van Henk Duut in de eerste poulewedstrijd met 2-2 gelijk tegen Jong Sparta, dankzij twee goals van de Zweed Asjel Kujovic. Bruno Basto viel uit met een wond aan de wenkbrauw, nadat hij een elleboogstoot had gekregen.

Het was bepaald niet groots wat Jong Feyenoord donderdagavond liet zien.  Ondanks de aanwezigheid van Leonardo, Magrão en Jonathan de Guzman slaagde het team van Henk Duut er niet in zijn wil op te leggen aan de stadgenoten uit Rotterdam-West. Die namen in de eerste helft dan ook een voorsprong via Jeffrey Vlug. Feyenoord stelde er te weinig tegenover en zag ook nog eens Bruno Basto uitvallen met een wond aan de wenkbrauw.

In de tweede helft leek Jong Feyenoord orde op zaken te stellen. Asjel Kujovic vertolkte daarbij een hoofdrol. Met twee treffers bezorgde de boomlange Zweedse spits zijn team hoogstpersoonlijk een voorsprong. Vijf minuten voor tijd kreeg  Jonathan de Guzman zelfs de kans om Jong Feyenoord vanaf elf meter in veilige haven te schieten. De Canadees miste echter en maakte kort daarop tot overmaat van ramp een overtreding in het eigen strafschopgebied. Een penalty tegen was het gevolg. Dat buitenkansje lieten de Kasteelheren zich niet ontglippen. Het was opnieuw Vlug die de gelijkmaker binnenschoot.

Jong Sparta en Jong Feyenoord nemen in het in de bekerpoule verder nog op tegen de beloftenteams van ADO Den Haag, AZ en Excelsior.

JONG SPARTA - JONG FEYENOORD 2-2 (1-0)
1-0 Vlug
1-1 Kujovic
1-2 Kujovic
2-2 Vlug (strafschop)

OPSTELLING JONG FEYENOORD
Aerts (Hogedoorn); Demeijer, Sno (Altheer), Davids, Basto (Hammouti); De Guzman, Harbuzi (Van Leeuwen), Leonardo; Sardar, Kujovic en Magrão