Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD TOONT VEERKRACHT EN SPEELT GELIJK

Jong Feyenoord heeft een punt overgehouden aan de tweede competitiewedstrijd tegen Heerenveen. In Friesland kwam de ploeg van trainer Henk Duut terug van een 2-0 achterstand: 2-2. Asjel Kujovic verzorgde de aansluitingstreffer, waarna Jonathan de Guzman Feyenoord langszij hielp. Pascal Bosschaart maakte als linker centrale middenvelder indruk. ´Hij was vandaag de beste man´, aldus de coach.

Jong Feyenoord maakte vanaf de eerste minuut duidelijk waarom het naar Heerenveen was gekomen. Na de knappe thuiswinst tegen AZ moest in Friesland de tweede zege van het seizoen worden bijgeschreven. De Rotterdammers onderstreepten dat niet zozeer door het aantal kansen dat ze creëerden, maar vooral door de gedrevenheid waarmee er werd gespeeld. Leonardo kon in de eerste helft het klassenverschil tot twee maal toe tot uitdrukking brengen. De Braziliaan, die een dag eerder nog een half uur mee deed tijdens de klassieker, had het vizier – net als zijn teamgenoten – niet op scherp. Het doelpunt hing in de lucht, maar de eerste beste uitbraak van de thuisploeg zette de wedstrijd op z´n kop. Heerenveen, tot op dat moment alleen bezig geweest om Rotterdamse aanvallen af te weren, scoorde na 37 minuten 1-0 na slordig verdedigen van Feyenoord.

Die klap dreunde ook na rust nog wel even na bij Feyenoord, dat de touwtjes minder stevig in handen had dan in de beginfase. Heerenveen kwam onder de druk uit en kon door toedoen van slecht verdedigen de marge verdubbelen. Een hoekschop draaide in één keer de kruising in, wat voor frustratie zorgde bij Duut. ´Dat mag niet gebeuren, al is het een gevolg van het feit dat dit team uit spelers van de A1, het tweede en het eerste bestaat. Die jongens hebben nog niet eerder samengespeeld en daarnaast zijn er ook veel buitenlanders. Bij dit soort situaties zie je dat het gebrek aan communicatie een doelpunt kan opleveren.´

Waar de thuisploeg zich zeker waande van de overwinning, ging een offensiever spelend Feyenoord in de aanval. Dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer van Kujovic. De bezoekers putten er kracht uit en vijf minuten later werd het zelfs 2-2, een doelpunt waaraan zes balcontacten van verschillende spelers aan vooraf gingen. De prima spelende De Guzman rondde de fraaie aanval af met een doeltreffend schot: 2-2. De aanvaller toonde daarmee opnieuw zijn waarde, nadat zijn doelpunt vorige week al de overwinning had opgeleverd tegen AZ. Duut: ´We hebben vandaag veel veerkracht getoond, ondanks dat de ploeg niet op elkaar is ingespeeld. Dat is een compliment waard. Het spel van Bosschaart vond ik ook erg positief. Hij was de beste man, stuurde de ploeg aan en sleepte de rest er doorheen.´

Opstelling Jong Feyenoord: Ekramy; Bandalovski, Derijck, Bosschaart, Basto (60´ Drenthe); Davids (75´ De Haan), Van Leeuwen, Sardar (46´ Kujovic); De Guzman, Leonardo en Magrão.