EXCELSIOR WINT MAAR GRIJPT NAAST PERIODETITEL

In de Gouden Gids Divisie blijft Excelsior boven verwachting presteren. Vrijdagavond won het team van Mario Been in eigen huis met 2-1 van FC Zwolle, onder meer dankzij twee goals van Marinus Dijkhuizen. Ondanks de winst greep Excelsior naast de eerste periodetitel. Die kwam in het bezit van FC Volendam, dat met 1-0 won bij FC Dordrecht.

Wellicht door zenuwen kwam Excelsior maar moeizaam op gang. Pas na rust wisten de Kralingers de score te openen. In de 62ste minuut tikte Marinus Dijkhuizen bij de eerste paal een voorzet van Luigi Bruins binnen. Vijf minuten later kopte de lange spits een hoekschop van Roel Buikema achter Diederik Boer. Enigszins onverwacht kwam Zwolle nog terug in het duel, door een benutte strafschop van Roel Buikema na hands van Mark Otten. Maar verder dan die aansluitingstreffer kwamen de Zwollenaren niet.