B1 EN C1 BEGINNEN SEIZOEN MET WINST

Feyenoord B1 heeft het seizoen geopend met een overwinning. Op Varkenoord werden de leeftijdsgenoten van Willem II verslagen. De Rotterdammers wonnen met 3-2, nadat ze op vrij eenvoudige wijze op een 2-0 voorsprong waren gekomen. Individuele fouten zorgden onnodig voor een 2-2 tussenstand, maar Louis Pedro stelde met zijn goal alsnog de zege veilig. Ook Feyenoord C1 won. In een vrij vlakke wedstrijd versloeg het elftal van trainer Michel Valke tegenstander RBC met 2-0.
Feyenoord B1, de kampioen van vorig jaar, begon goed aan de wedstrijd tegen Willem II. De tegenstander werd vroeg vastgezet, wat een flink aantal kansen voor de Rotterdammers opleverde. Leroy Fer kon daar in de dertiende minuut al van profiteren. Hij opende de score. Feyenoord bleef goed voetballen en werd daar in de 5oste minuut voor beloond. Glenn Kobussen mocht toen een strafschop nemen en bracht de stand op 2-0. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor het elftal van trainer Cor Adriaanse, tot twee individuele fouten de wedstrijd een ander gezicht gaven. Willem II, dat tot dat moment nog nauwelijks een kans had gehad, profiteerde professioneel van de verslapping bij de Rotterdammers en kwam op gelijke hoogte. Het was uiteindelijk aan een treffer van Louis Pedro te danken, dat Feyenoord de partij alsnog wist te winnen. Feyenoord B1 speelt aanstaande woensdag zijn tweede wedstrijd, wanneer om half zeven PSV op bezoek komt in Rotterdam. Feyenoord C1 speelde een moeizame wedstrijd. Tegen RBC bleef de vorm die in de voorbereiding werd getoond achterwege. Toch wisten de spelers van trainer Michel Valke te winnen. Binnen het kwartier stond Feyenoord op voorsprong, toen Jordy Clasie met een steekbal Parez Karim in staat stelde de score te openen. In de tweede helft, waarin RBC een stugge tegenstander bleek, duurde het tot de 62ste minuut voordat er weer werd gescoord. Weer was het Karim die scoorde, ditmaal uit een voorzet van Van la Parra.

Komend weekeinde speelt C1 zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen. In Rijswijk is dan Haaglandia de tegenstander.