ORANJE WINT ZONDER KUYT; ÖSTLUND MET ZWEDEN AAN KOP

Het Nederlands elftal heeft de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra met groot gemak gewonnen. De bezoekers werden in Eindhoven met 4-0 opzij gezet. Dirk Kuyt – die op scherp staat – speelde niet met het oog op het cruciale treffen met Tsjechië volgende maand. Alexander Östlund wist woensdagavond in de blessuretijd te winnen van Hongarije door een treffer van Ibrahimovic (0-1). Daarmee nam het de koppositie over van Kroatië, dat gelijkspeelde.

Östlund speelde negentig minuten mee en kreeg nog een gele kaart. Oud-Feyenoorder Johan Elmander kwam niet in actie.

Oranje beleefde een eenvoudige avond tegen het weinig sportieve Andorra. Bij rust was de 3-0 tussenstand al bereikt. Rafael van der Vaart, een eigen doelpunt van Antoni Lima en Ruud Nistelrooy hielpen de ploeg van Marco van Basten aan die comfortabele voorsprong. In de slotminuut maakte Van Nistelrooy er 4-0 van, nadat hij even daarvoor een strafschop op de paal had geschoten. Tegenvaller was de rode kaart voor Phillip Cocu.