RAPID BOEKAREST GEEFT RUIME VOORSPRONG UIT HANDEN

Rapid Boekarest heeft vijf dagen voor de ontmoeting met Feyenoord verzuimd om aan het zelfvertrouwen te werken. Lange tijd leek niets een uitstekende generale in de weg te staan, maar na een 0-3 voorsprong moest de Roemeense ploeg alsnog genoegen nemen met een punt tegen Otelul Galati: 3-3. De aanwezige John Metgod zag Rapid uit de startblokken schieten. Binnen 38 minuten was de stand door treffers van Niculae, Constantin en Buga 0-3. Tanase en Aldea (strafschop) slaagden erin nog voor rust twee maal te scoren, waarna Aldea halfverwege de tweede helft voor de gelijkmaker tekende.
Feyenoord speelt donderdag tegen Rapid Boekarest in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi. Twee weken later - op 29 september - staat de terugwedstrijd in Roemenië gepland.