FEYENOORD B1 HEER EN MEESTER IN ARNHEM

De eerste week competitievoetbal voor Feyenoord B1 is met succes afgesloten. Voor de derde keer in zeven dagen werd er gewonnen door de ploeg van Cor Adriaanse. Na eerdere zeges op Willem II en PSV werd Vitesse B1 zondag in Arnhem kansloos gelaten: 0-3. Kevin Wattamaleo (2x) en Louis Pedro scoorden voor de Rotterdammers. Het prima spelende Feyenoord had alle kans een monsterscore neer te zetten, maar verzuimde dat.

Vooral in de eerste vijftien minuten had de formatie van Adriaanse niks te duchten van de Arnhemmers. Kans op kans werd gecreëerd, maar de bezoekers scoorden slechts één keer. Wattamaleo zette na twee minuten druk op de Arnhemse doelman, die de bal op zijn beurt tegen de Feyenoorder aanschoot en in het doel zag caramboleren: 0-1. Pas in de 26ste minuut werd de score uitgebouwd naar 0-2 toen opnieuw Wattamaleo een fraaie aanval - die langs Nieveld en Hagary voerde - doeltreffend afrondde. In de tweede helft werd het via Pedro 0-3, waarna Adriaanse besloot te gaan wisselen om een aantal jongens rust te geven. Komende woensdag speelt Nederland tegen België en zeven spelers van de B1 zijn voor het duel opgeroepen. Zes van hen (Mulder, Nieveld, Mulder, Kobussen, Wattameleo en Hagary) zullen het shirt van Oranje dragen, terwijl Degeling voor België is opgeroepen.

Adriaanse: ‘Ik was erg te spreken over de jongens vandaag. Ze hebben goed gespeeld waardoor we opnieuw hebben gewonnen. Het was een goede overwinning, al hadden we wel een grotere score moeten neerzetten.’

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (72' Barends), Ramsteijn, Nieveld, Nelom; Kobussen, Wattamaleo (57’ Degeling), Wijnaldum (65’ Van Gils); Pedro, Hagary (70’ Leerdam) en Fer.