Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ONO VIERT SUCCESVOLLE RENTREE BIJ WINNEND JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord heeft koploper FC Twente maandagavond het eerste puntenverlies van het seizoen toegebracht. De ploeg van Henk Duut won op Woudestein met 2-1. Shinji Ono vierde zijn rentree en maakte na een kwartier de openingstreffer. Na rust zorgde Magrão met een kopbal voor de 2-0, waarna een doelpunt van Afonso het in de slotfase nog even spannend maakte. Pieter Collen maakte na 67 minuten als invaller zijn opwachting na lang blessureleed.

Shinji Ono kwam op eerste gezicht fit terug uit Japan, maar Feyenoord wenste elk risico uit te sluiten. De medische staf onderwierp de baltovenaar aan drie fitheidtesten, die hij één voor één glansrijk doorstond. Na een week voluit met de groep te hebben meegetraind, had het er dan ook alles van weg dat Ono tegen NEC zijn rentree zou maken. Dat gebeurde niet, want ook de technische staf weigerde Ono overhaast te brengen. ´Want een training is heel wat anders dan een wedstrijd´, aldus Koeman, die Ono welbewust op een trapje lager zijn rentree liet maken. In het beloftenteam mocht Ono – met Koeman als aandachtig toeschouwer op de tribune – drie dagen voor het UEFA Cup-duel met Rapid Boekarest laten zien of hij al klaar is voor het grote werk.Ontevreden kan Koeman onmogelijk geweest zijn over hetgeen de Japanner liet zien. Na bijna vier maanden weg te zijn geweest liet Ono bij vlagen zijn bovenmodale kwaliteiten blijken. Dat uitte zich niet alleen met gevoelige passes en balaannames, maar ook wat het de scorende inbreng betrof. Na vijftien minuten posteerde Leonardo de Japanner met een fraaie steekpass in scoringspositie.Ono benutte zonder twijfel het buitenkansje: 1-0. Het was één van de weinige mogelijkheden die de ploeg van Duut zich creëerde. Owoeri was tien minuten later op aangeven van Magrão gevaarlijk, maar doelman Wintjes voorkwam met een prima redding dat de Rotterdammers de marge verdubbelden.Aan de andere kant van het veld had Sherif Ekramy weinig te doen. Twente - onder andere versterkt met Touzani, Afonso, Sibum en El Ahmadi - was desondanks dichtbij de gelijkmaker. Davids leek de kopbal van Gerritsen met de hand te raken, maar scheidsrechter Heins wilde er niet aan een strafschop toe te kennen, wat woedende reacties van de Twentenaren tot gevolg had. 

Met Ono ook na rust in het veld, maar zonder Leonardo, nam Feyenoord snel een voorschot op de zege. Jonathan de Guzman, die dinsdag zijn achttiende verjaardag viert, bereikte met een afgemeten voorzet het hoofd van Magrão.De Braziliaan wisselde tegen Twente zoals wel vaker briljante momenten af met onnodig balverlies, maar was koelbloedig in de afronding: 2-0. Het was het moment voor Duut om Pieter Collen de dug-out uit te sturen. De Belg, de afgelopen tweeënhalf jaar verhuurd aan NAC Breda, is bezig aan zijn laatste contractjaar bij Feyenoord. Na vele, vooral lichamelijke, tegenslagen is de verdediger, die al eerder hoorde te mogen vertrekken, na een operatie hersteld van zijn schouderblessure. Na 67 minuten was de rentree van Collen, die inviel voor de sterk spelende Timothy Derijck, een feit. Even daarna waren de Rotterdammers dichtbij de derde treffer van de avond. De Guzman schoot ter hoogte van de achterlijn in het zijnet. Ono had zich goed gehouden en werd na 76 minuten onder applaus gewisseld. Toeval of niet, maar zonder de Japanner verloren de Rotterdammers het initiatief. Twente maakte drie minuten na zijn wissel meteen de aansluitingstreffer door een schot van Afonso en drong nog aan voor de gelijkmaker. Feyenoord hield stand en was in de slotminuten via Sardar (lob net naast) zelfs dichtbij de 3-1. Gescoord werd er niet meer, waarmee het eerste puntenverlies van de Tukkers een feit was.  

Scoreverloop:
16´ 1-0 Ono
48´ 2-0 Magrão
80´ 2-1 Afonso

Geel: Magrão, Sardar Sibum, Ouedraogo

Opstellingen
Jong Feyenoord: Ekramy; Bandalovski, Derijck (67´ Collen), Sno, Basto; De Guzman, Ono (76´ Dondé’), Davids; Leonardo (46´ Sardar), Owoeri en Magrão.

Jong FC Twente: Wintjens; Ouedraogo, Touzani, Hoftijzer, Jurgens (5´ Koster/ 70´ Kleizen); Sibum, Gerritsen (70´ Hansson), Bakircioglu; Afonso, El Ahmadi en Velten.