WK ONDER 17: JORDY BUIJS SCOORT BIJ WINNEND ORANJE

Het Nederlands elftal onder 17 jaar heeft de eerste wedstrijd op het WK in Peru winnend afgesloten. Liefst 20.800 toeschouwers zagen de ploeg van Ruud Kaiser met 5-3 winnen van Qatar. Feyenoorder Jordy Buijs verzorgde vanaf de strafschopstip één treffer (2-1 voorsprong). Diego Biseswar mocht na 57 minuten invallen, terwijl Mitchell Schet de gehele wedstrijd vanaf de bank aanschouwde.

Oranje kwam via Marvin Emnes op voorsprong, maar een benutte strafschop van Ali Yahya bracht Qatar snel langszij. Na een half uur tekende Buijs vanaf elf meter voor 2-1, waarna de Afrikanen zich wederom terugknokten. Yusef Ali maakte 2-2, waarna de ploeg van Kaiser niet veel later via Mike van der Kooij en John Goossens wegliep naar 4-2. Khalfan Al Khalfan zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar een treffer van Emnes zorgde in de 84ste minuut voor de definitieve beslissing.