Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

SERGINHO GREENE DEBUTEERT IN VOORSELECTIE ORANJE

Serginho Greene is door bondscoach Marco van Basten opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de cruciale WK-kwalificatieduels met Tsjechië en Macedonië van begin oktober. Het is de eerste keer dat de Feyenoorder serieus in beeld is bij Oranje. 'Ik ben blij, heel blij', reageerde de verdediger. Ook Romeo Castelen, Dirk Kuyt en de oud-Feyenoorders Giovanni van Bronckhorst, Robin van Persie, George Boateng en Henk Timmer behoren tot de voorselectie.

Serginho Greene was uiteraard verheugd met zijn uitverkiezing. 'Ik ben blij, heel blij', aldus de wat verbouwereerde verdediger. 'Ik had het nog niet verwacht, ik zit met mijn hoofd volledig bij Feyenoord. Nu hoop ik dat ik erbij blijf, want als ik toch nog af zou vallen zou ik dat wel heel jammer vinden. Aan de andere kant, het is een stimulans om te weten dat ik in beeld ben.'

Marco van Basten nam liefst 33 spelers op in zijn voorselectie. Andere opvallende namen zijn die van Ajacied Urby Emanuelson, PSV-er Ibrahim Afellay, Edgar Davids en AZ-speler Ron Vlaar. De duels met Tsjechië en Macedonië staan op het programma voor respectievelijk 8 en 12 oktober. Voor de tijd zal Van Basten nog ongeveer tien spelers laten afvallen.

De voorlopige Oranje-selectie:
Doel: Henk Timmer (AZ), Edwin van der Sar (Manchester United) en Oscar Moens (Willem II).
Verdediging: Urby Emanuelson (Ajax), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler, Barry Opdam en Ron Vlaar (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Serginho Greene (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (HSV), Theo Lucius en André Ooijer (beiden PSV) en Jan Kromkamp (Villarreal).
Middenveld: Nigel de Jong, Olaf Lindenbergh, Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (allen Ajax), Denny Landzaat (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Rafael van der Vaart (HSV), George Boateng (Middlesbrough), Ibrahim Afellay en Phillip Cocu (beiden PSV) en Edgar Davids (Tottenham Hotspur).
Aanval: Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).