FEYENOORD A1 SPOELT KATER WEG; C-TJES HALEN UIT

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk eenvoudig gewonnen: 1-4. Na de schlemielige nederlaag tegen Groningen van een week eerder (0-1) constateerde trainer Henk Fräser tot zijn genoegen dat de kansen nu wel werden verzilverd. Ook de C-tjes verdrongen het teleurstellende gelijkspel van vorige week naar de achtergrond en haalden uit tegen Fortuna Sittard: 0-6. Parez Karim was met vier treffers de uitblinker.

FEYENOORD A1 HERSTELT ZICH TEGEN RKC
Briljant was het misschien niet en ook nu weer werden veel kansen gemist. De blijdschap was er desondanks niet minder groot om na de zege op RKC (1-4). ´Ik ben blij om te zien dat we het goed hebben opgepakt na de nederlaag tegen Groningen. Ook vandaag had er meer gescoord moeten worden, maar we kunnen hier tevreden mee zijn´, aldus trainer Henk Fräser, die constateerde dat de nederlaag tegen de noorderlingen een incident was. Van de eerste zes competitiewedstrijden won Feyenoord er vijf, waardoor het de koppositie deelt met Ajax en Heerenveen.
Zaterdag kenden de Rotterdammers een droomstart. Al na drie minuten kwam Feyenoord op voorsprong nadat Evander Sno de voorzet van Royston Drenthe inkopte. De snelle treffer gaf Feyenoord vertrouwen en RKC kwam er nauwelijks aan te pas. Desondanks kwamen de Waalwijkers op gelijke hoogte. Opnieuw was een hoofdrol weggelegd voor Sno, die de bal opnieuw doeltreffend binnenkopte, dit keer op ongelukkige wijze achter de eigen doelman Stef Doedee. Twee minuten later namen de bezoekers al weer de leiding. Drenthe nam opnieuw de vrije trap, maar schoot de bal dit keer via de paal direct in het doel. Vlak voor rust werd het duel beslist toen Rico Kogeldans uit een fraaie combinatie tussen hemzelf, Frank de Haan en Timon van Leeuwen de 1-3 verzorgde. Fräser: ´Ik heb er in de kleedkamer op gehamerd dat ze hun concentratie moesten bewaren en in elk geval een snelle tegentreffer in de tweede helft moesten zien te voorkomen.´ In die opzet slaagde Feyenoord, door zelfs helemaal geen treffer meer te incasseren. Het liep nog wel uit naar 1-4 toen een schot van Drenthe van richting veranderd werd en binnenvloog.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Sammuel, Altheer, Sno, Waisapij; De Haan (79´ Achlioui), Hammouti, Van Leeuwen (79´ Nieveld); Poldervaart (66´ Pedro), Kogeldans (79´ Smits) en Drenthe.

KARIM EN ISOUFI HELPEN C1 AAN RUIME ZEGE
De wedstrijd die de C1 zaterdag in Limburg afwerkte kende eigenlijk geen moment spanning. Het krachtsverschil was simpelweg te groot en daarnaast onderscheidde één man zich wel heel erg duidelijk aan Feyenoord-kant. Parez Karim was opnieuw de uitblinker, dit keer met vier doelpunten. Ook Shabir Isoufi deed van zich spreken door twee maal te scoren. Vooral de 0-5, zijn tweede treffer, oogstte bewondering en ook verwondering. Isoufi dolde in de korte ruimte drie man dol en had ook nog het inzicht en geduld om te wachten tot de keeper naar de grond ging, waarna hij de bal binnenschoot. ´Dat was een fantastisch doelpunt, ik heb ervan genoten´, complimenteerde trainer Michel Valke zijn pupil. ´Het knappe was dat hij iets deed wat bijna niet kon door de weinige ruimte die hij had.´
Isoufi was ook de maker van de 0-1 in de eerste minuut. Daarna was het de beurt aan Karim, die tussen de 11ste en 44ste minuut drie keer doeltreffend was. Isoufi maakte na 57 minuten het mooiste doelpunt, waarna Karim na 66 minuten de eindstand bepaalde op 0-6.
Volgende week kan Feyenoord de koppositie overnemen als het weet te winnen van lijstaanvoerder PSV.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Beijer (58´ Aantjes), Erkelens (58´ Halfhuid), Schenkeveld, Eekman (58´ Kodalak); Bruma, Van la Parra (50´ Seaw), De Roon; Karim, Isoufi en Cabral.