FEYENOORD A1 WINT SIMPEL; C1 PAKT KOPPOSITIE

Feyenoord A1 heeft zaterdag een gemakkelijke middag beleefd. Zonder zich overmatig in te spannen liet de ploeg van Henk Fräser het bezoekende Volendam kansloos: 3-0. Tobias Waisapij (2x) en Mo Hammouti namen de productie voor hun rekening. De C1 van trainer Michel Valke versloeg PSV en nam daarmee de koppositie over van de Eindhovenaren. Door doelpunten van Shabir Isoufi (2x), Parez Karim en Rajiv van la Parra werd het 4-1.

DEGELIJKE OVERWINNING VOOR A-TJES
Feyenoord boekte zaterdag op Volendam een overwinning die zonder sprankelend en flitsend voetbal tot stand kwam. De ploeg van Henk Fräser speelde uiterst degelijk, liet Volendam de gehele wedstrijd kansloos en scoorde zelf drie keer. ´Ik ben erg positief over de wijze waarop we wonnen, dat was professioneel´, complimenteerde de trainer zijn pupillen dan ook na afloop.
De Rotterdammers beleefden een droomstart tegen de Noord-Hollanders. Tobias Waisapij kopte de voorzet van Michel Poldervaart binnen en bracht Feyenoord al na één minuut aan de leiding. Het enige dat de A-tjes hierna verweten kon worden, was dat die tussenstand wel erg lang op het scorebord stond. ´Het gevaar bestaat altijd dat de 1-1 uit de lucht komt vallen, al zag het daar eerlijk gezegd niet naar uit´, aldus Fräser.
In de tweede helft besliste Waisapij de wedstrijd met zijn tweede treffer. De aanvaller werd hierna meteen gewisseld als gevolg van kramp. In de slotfase bepaalde Hammouti de eindstand op 3-0. Fräser: ´Ik ben blij om te zien dat het WK voor spelers onder 17 jaar niet negatief heeft doorgewerkt, ondanks dat we daardoor drie spelers misten. Tegen Groningen werd er weliswaar verloren, maar tegen RKC en Volendam hebben we het goed gedaan. Dat is absoluut positief.´

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Achlioui, Altheer, Sno (82´ Smits), Drenthe; De Haan, Hammouti, Poldervaart (82´ Ramsteijn); Sammuel (82´ Wijnaldum), Kogeldans (82´ Fer) en Waisapij (67´ Pedro).

C-TJES SLAAN SLAG TEGEN PSV
Twee punten bedroeg de achterstand van Feyenoord C1 tot zaterdagmiddag op de leeftijdsgenoten van PSV. Na de 4-1 overwinning op de Eindhovenaren is ploeg van Valke nu de trotse koploper met een punt voorsprong op de Brabanders. ´We wisten wat ons te doen stond en waar we voor gingen is uitgekomen. Dit is heel leuk voor de jongens´, aldus de trainer.
De wedstrijd begon nog weinig veelbelovend voor Feyenoord, dat door PSV naar achteren werd gedreven en al na één minuut op achterstand kwam. Met het nodige geluk beperkte Feyenoord de schade om even daarna een mokerslag uit te delen. In de dertiende en veertiende minuut zag Isoufi zijn twee inzetten tot goals promoveren, waardoor uit het niks de geflatteerde 2-1 tussenstand op het scorebord kwam te staan. Feyenoord putte er kracht uit, terwijl de klap bij de bezoekers nog wel even na dreunde. Het zou uiteindelijk het keerpunt in de wedstrijd betekenen, al was PSV voor rust nog wel een aantal maal gevaarlijk. In de tweede helft waren de Rotterdammers heer en meester en maakte Karim meteen de 3-1, waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide. Rechtsvoor Rajiv van la Parra veroverde halverwege de tweede helft de bal na knullig verdedigen van de PSV-defensie en tekende met een lobje voor de 4-1. ´Voor rust hadden we het bij vlagen moeilijk met PSV, maar na rust ging het uitstekend. Dit was dan ook een dikverdiende overwinning´, aldus de winnende coach.

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Beijer (63´ Kodalak), Erkelens, Schenkeveld, Eekman; Bruma, Van la Parra (60´ Da Cruz Silva), De Roon (36´ Seaw); Karim, Isoufi (69´ Aantjes) en Cabral (54´ Clasie).