FEYENOORD B1 EN C1 BOEKEN WINST IN UITDUELS

Feyenoord B1 heeft zaterdagmiddag tegen de leeftijdsgenoten van Twente/Heracles met 0-2 gewonnen. Door de treffers van Hanne Hagary en Kevin Wattamaleo bleven de Rotterdammers in het spoor van koploper Ajax, dat ook won. Koploper Feyenoord C1 won eenvoudig de derby met Sparta: 0-2. Jeffrey Bruma (benutte strafschop) en uitblinker Shabir Isoufi verzorgden de treffers. Feyenoord A1 kwam niet in actie. De ploeg van Henk Fräser speelt zondag tegen AZ.

FEYENOORD B1 WINT MAAR IMPONEERT NIET

Trainer Cor Adriaanse was na afloop niet te spreken over zijn ploeg. Het ontbrak de B1 aan de juiste instelling, waardoor de uitvoering op het veld weinig briljant was. Briljant waren wel de doeltreffende afstandsknallen  die Feyenoord aan de overigens terechte zege hielpen. Hagary schoot na 25 minuten van dertig meter de 0-1 binnen. In de tweede helft herhaalde Wattamaleo dat kunststukje door eveneens doeltreffend uit te halen van grote afstand. Tussen die oogstrelende treffers door kreeg de ploeg van Adriaanse nog een aantal kansen. Zo werd een schot van de lijn gered door de
thuisploeg en schoot Louis Pedro nog de op de lat. ´Ondanks dat de overwinning nooit in gevaar kwam ben ik niet te spreken over de prestatie van vandaag´, zegt Adriaanse. ´We hebben zeker niet ons beste voetbal gespeeld. We wisten onvoldoende de vrije man op het middenveld te benutten en hadden iets teveel een houding van ´dat doen we even´. Gelukkig hebben we geen punten laten liggen, dat is het positieve dat we aan deze wedstrijd overhouden.´

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; van Stee, Ramsteijn, Nieveld, Nelom; Kobussen, Wijnaldum, Wattamaleo; Degeling (70´ Leerdam), Hagary en Pedro
(75´ Van Gils).

FEYENOORD C1 OPPERMACHTIG IN DERBY

De uitslag deed weinig recht aan de krachtsverhoudingen tijdens de derby tussen Feyenoord en Sparta. De Rotterdammers wonnen slechts met 0-2, een eindstand waarmee ze zichzelf tekort deden. ´We hadden vier of vijf keer meer kunnen scoren´, sprak trainer Michel Valke na afloop. Goed keeperswerk van de doelman van Sparta en het gebrek aan scherpte aan Feyenoord-zijde voorkwamen een monsterscore.

Feyenoord nam snel de leiding. Na tien minuten werd Isoufi gevloerd, waarop Bruma de toegekende strafschop benutte. Sparta kon hierna geen vuist maken en liep voortdurend achter de feiten aan. Desondanks kon de thuisploeg blijven hopen op een aansprekend resultaat, aangezien Feyenoord verzuimde de score uit te bouwen. Pas zeven minuten voor tijd werd de 0-2 gemaakt. De technisch begaafde Isoufi, zonder twijfel de beste man van het veld, schoot een afgeslagen vrije trap in één keer binnen en bracht daarmee de eindstand op het scorebord. ´Zo´n derby is altijd leuk, maar het ging vandaag tochvooral om de punten. Die hebben we als koploper hard nodig. De score is niet zo hoog uitgevallen, maar we zijn blij met de drie punten´, aldus Valke.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Eekman, Erkelens, Schenkeveld, Kodalak;