EGYPTE SCHIET IVOORKUST TE HULP

Het Ivoorkust van oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou heeft zich voor het eerst in de historie geplaatst voor de eindronde van het WK. Dat dankten de ‘Olifanten’ voor een groot deel aan het al uitgeschakelde Egypte dat, met Hossam Ghaly in de basis, Kameroen in het hol van de leeuw op 1-1 hield. Naast Ivoorkust, dat zelf zónder de geblesseerde Kalou met 3-1 won bij Sudan, plaatsten ook Ghana, Togo en Angola zich zaterdag voor het WK dat in 2006 in Duitsland wordt gespeeld.
De ‘Ontembare Leeuwen’ van Kameroen namen in Yaounde na twintig minuten een voorsprong dankzij Douala en leken daarmee op plaatsing voor het WK af te koersen. Maar Egypte, met Hossam Ghaly 90 minuten lang controlerend op het middenveld, toonde zich een stugge tegenstander en tien minuten voor tijd kopte Mohamed Shawky de gelijkmaker binnen. In blessuretijd kreeg Kameroen nog een strafschop, maar die werd door Pierre Wome tegen de paal geknald.