Fanshop
Fanshop

FEYENOORD B1 DOET PLICHT; C1 VERSTEVIGT KOPPOSITIE

Feyenoord B1 en C1 hebben zaterdag goede zaken gedaan. De B1 van Cor Adriaanse won met 4-0 van ADO en hield daarmee de druk op koploper Ajax. Wijnaldum, Kevin Wattamaleo, Hanne Hagary en Leroy Fer verzorgden de treffers. De C1 verpletterde ADO C1 met 6-0, terwijl achtervolger PSV verloor van FC Utrecht. De ploeg van Valke staat nu vier punten los van de Eindhovenaren.

FEYENOORD B1 LEGT DRUK BIJ AJAX
Feyenoord B1 had zaterdag maar één taak en dat was winnen. Alleen op die manier kon de ploeg van Adriaanse de druk bij Ajax leggen. De Amsterdammers komen zondag in actie tegen AZ en nemen bij een zege vier punten voorsprong op Feyenoord. Over twee weken staat de topper tussen Feyenoord en Ajax op het programma. ‘We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen en het is nu te hopen dat Ajax morgen averij oploopt’, zegt Adriaanse. ‘In elk geval mogen we over twee weken niet verliezen tegen Ajax, anders zou de achterstand erg groot kunnen worden.’
De laatste wedstrijd voor de Klassieker – volgende week is de B1 vrij - was een prima generale voor de talenten van Varkenoord. ADO stribbelde nog wel even tegen, maar na de 2-0 had Feyenoord weinig meer te duchten van de ploeg uit de residentie. De thuisploeg beleefde een droomstart toen Wijnaldum al na één minuut met een kopbal voor 1-0 tekende. ADO kreeg een kwartier later de kans om de gelijkmaker te verzorgen toen het een strafschop kreeg. Doelman Erwin Mulder redde, wat uiteindelijk cruciaal bleek voor de wedstrijd. Met het verzet van ADO was het gedaan en Feyenoord kon niet veel later via een treffer van Kevin Wattamaleo naar 2-0 uitlopen. Nog voor rust was het Hanne Hagary die 3-0 maakte en de wedstrijd definitief in het slot gooide. In het tweede bedrijf gaf Feyenoord niets meer weg en scoorde het zelf nog via invaller Leroy Fer de 4-0. Adriaanse: ´We hebben niet geweldig gespeeld, maar in elk geval gedaan wat we moesten doen. Concluderend was het een degelijke wedstrijd die we met ruime cijfers wonnen. Dat is altijd prettig.´

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (71´ Barends), Ramsteijn, Nieveld, Nelom; Kobussen, Wijnaldum (71´ Van Gils), Wattamaleo; Degeling (61´ Leerdam), Hagary en Pedro (61´ Fer).

FEYENOORD C1 DOET UITSTEKENDE ZAKEN
Het gat tussen de Top Drie en de rest van de ploegen is volgens trainer Michel Valke als een ´oceaan´. De trainer zag dat zaterdag weer eens bevestigd toen zijn ploeg ADO met 6-0 versloeg. De twee andere ploegen uit De Top Drie, PSV en kampioen FC Utrecht, troffen elkaar in een onderling duel. FC Utrecht won, waarmee Feyenoord eenzaam en alleen bovenaan de ranglijst kwam. ´We hebben een goed weekend en het is helemaal lekker dat het gebeurt voor een weekend waarin we niet in actie komen´, aldus de tevreden Valke.
Niet alleen de blik op de ranglijst stemde hem tevreden, ook het vertoonde spel gaf reden tot blijdschap. In de visie van Valke mag Feyenoord nooit punten verliezen tegen ploegen onder De Top Drie. Daarvoor is optimale concentratie wel een vereiste, geeft hij daarbij regelmatig aan. Vorige week liet zijn ploeg het ondanks prima spel het op het scorende vlak nog wel afweten tegen Sparta (2-0), maar tegen ADO werden de vele kansen wel benut door de geconcentreerde Feyenoorders. Door twee treffers van Parez – de eerste op aangeven van Nick Erkelens, de tweede met een fraaie individuele actie – ging Feyenoord met een 2-0 stand rusten. In de tweede helft freewheelden de Rotterdammers binnen 22 minuten naar de 6-0 zege. Tussen de 42ste en 64ste minuut scoorden Shabir Isoufi, Parez en de invallers Marten de Roon en Jordy Clasie. ´Een erg goed resultaat en ik ben blij dat bijna alle jongens minuten hebben kunnen maken´, aldus Valke.

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Eekman, Erkelens (56´ Halfhuid), Schenkeveld, Kodalak (44´ Beijer); Bruma (56´ Aantjes), Van la Parra (51´ Clasie), Seaw; Karim (51´ De Roon), Isoufi, Cabral.