ORANJE ONDER 19 JAAR LOOPT EK MIS

Oranje onder 19 jaar is volgend jaar niet te bewonderen op het EK. De ploeg van Cor Pot speelde in de laatste wedstrijd van de eerste kwalificatiepoule gelijk. Oranje – dat moest winnen - kwam 0-2 voor tegen organisator Duitsland, maar gaf de EK-kansen in de tweede helft alsnog uit handen: 2-2. De Feyenoorders Stef Doedee, Jeffrey Altheer, Evander Sno en Royston Drenthe speelden de gehele wedstrijd.

Oranje wist in Duitsland geen enkele wedstrijd te winnen. Na de nederlaag tegen Griekenland volgde het gelijkspel tegen Wit-Rusland. Een zege op het sterke Duitsland was noodzakelijk om een kans te behouden op het EK. Die zege hing lang in de lucht. ADO-aanvaller Elia scoorde twee keer, maar na rust kwamen de Duitsers terug. Op de valreep scoorde de organisator de gelijkmaker, waarmee een droom uiteenspatte voor Oranje.

Opstelling Onder 19: Stef Doedee (Feyenoord), Patrick Gerritsen (FC Twente), Henrico Drost (sc Heerenveen), Jeffrey Altheer, Royston Drenthe (allebei Feyenoord), Roy Beerens (PSV), Evander Sno (Feyenoord), Marijn Sterk, Donovan Slijngaard (allebei Ajax), Eljero Elia (ADO Den Haag), Rydell Poepon (Ajax)

Wissels Onder 19: 80. Javier Martina (Ajax) voor Beerens, 80. Rob van Boekel (PSV) voor Slijngaard.