Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD TE STERK VOOR JONG PSV

Op Varkenoord heeft Jong Feyenoord maandagavond de mini-kraker tegen Jong PSV gewonnen. Het werd 2-0 voor het team van Henk Duut en Tony Adams, dankzij doelpunten van Tim Vincken en Pieter Collen. Bij Jong Feyenoord deden Karim Saidi, Sebastián Pardo en Pascal Bosschaart spelritme op. Oud-Feyenoorder Edwin Zoetebier verdedigde het doel van de Eindhovenaren.

Het was guur maar gezellig op Varkenoord, waar Jong Feyenoord maandagavond aantrad tegen Jong PSV. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het team van de Eindhovenaren meer voor de kwalificatie ‘Jong’ in aanmerking kwam dan dat van Henk Duut en Tony Adams. De Rotterdamse coaches hadden immers spelers als Saidi, Bosschaart, Collen en Pardo tot hun beschikking, waar Ernest Faber het aan Brabantse zijde moest doen met de oudgedienden Edwin Zoetebier en Lindsay Wilson, de bij PSV nooit doorgebroken Australiër. Alles minder dan een overwinning zou dientengevolge een teleurstelling zijn voor Feyenoord.

Toch was het PSV dat in de beginfase voorzichtig het initiatief nam.
Faber gokte daarbij op de snelheid van de Argentijn Carrizo en de bij NAC weggeplukte El Yacoubi. Dat gevaar werd door Evander Sno en Karim Saidi echter goeddeels lamgelegd. De Tunesiër mist naar eigen zeggen ritme, maar bleek in zijn tackling nog even scherp als toen hij basisspeler van het eerste was. Na een goed kwartier nam Feyenoord wel een voorsprong. Magrão speelde zichzelf met een mooie actie vrij en bediende vervolgens Tim Vincken met een prima steekpass die door de aanvaller koeltjes langs Zoetebier werd geschoven.  Na de voorsprong had Feyenoord de wedstrijd goeddeels in handen. De Rotterdammers deden alleen te weinig met het overwicht. Pas een minuut of vijf voor rust viel de tweede treffer. Sebastián Pardo plaatste een corner vanaf rechts in de doelmond, waar Pieter Collen hoog boven iedereen uittorende en de bal met het achterhoofd achter Zoetebier kopte.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Duut bracht Biseswar voor de geblesseerde Magrão, wiens enkel na afloop behoorlijk opgezwollen was. Ook PSV-trainer Faber voerde noodgedwongen een aantal wisselingen door. Onder toeziend oog van een flink aantal scouts maakten beide ploegen er een amusant maar kwalitatief niet hoogstaand schouwspel van, dat zich vooral tussen beide strafschopgebieden afspeelde en maar zelden ín het zestienmetergebied. En waar het doel wel in zicht kwam, was de afronding bijzonder matig. Zo miste Pardo oog in oog met Zoetebier en was Aissati, afgelopen week nog actief in San Siro, niet scherp voor Hogedoorn. 

Een domper was het uitvallen van Tim Vincken. De aanvaller kreeg kort na rust een flinke beuk tegen zijn nog maar net herstelde schouder en moest afhaken. Vervanger Sammuel vermaakte het opgekomen publiek met een paar aardige acties en de PSV-ers Kacik en Kawarmala zagen keiharde en oliedomme overtredingen op Sno en Pardo respectievelijk met rood en geel bestraft. Edwin Zoetebier redde goed op een inzet van Karim Saidi na een mooie voorbereidende actie van Sno. Doelpunten had het allemaal niet meer tot gevolg, zodat Jong Feyenoord de aansluiting met de top behoudt en Jong PSV voorlopig afhaakt.

JONG FEYENOORD – JONG PSV  2-0   (2-0)

Scoreverloop:
1-0 Vincken (14)
2-0 Collen (38)

Geel: Collen (Feyenoord), Aissati en Kawarmala (PSV)
Rood: Kacik (PSV)

OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Hogedoorn; Collen, Sno, Saidi, Bosschaart; Derijck, Pardo, Davids; Vincken (Sammuel, 67), Sardar en Magrão (Biseswar, 54)
JONG PSV
Zoetebier; Kawarmala, Wilson, Paridaans, Ferreyra; Aissati, Dufour (Goessens, 32), Van Boekel (Kacik, 46); El Yacoubi (Acenteh, 55), Carrizo en Beerens