FEYENOORD A1 DANKZIJ RUIME ZEGE NAAR TWEEDE PLAATS

Feyenoord A1 is woensdagavond dankzij een ruime overwinning op Vitesse/AGOVV A1 naar de tweede plaats gestegen: 1-5. De Rotterdammers staan nu één punt voor op Ajax en twee punten achter koploper SC Heerenveen. In Gelderland verzorgden Diego Biseswar (2x), Michel Poldervaart, Frank de Haan en Mitchell Schet de treffers. Jordy Buijs, Mo Hammouti en Biseswar waren smaakmakers aan Feyenoord-zijde.

Feyenoord had de zege hard nodig, zo stelde trainer Henk Fräser na afloop. Na het teleurstellende gelijkspel tegen Excelsior van jongstleden zaterdag hoopte de trainer dat zijn ploeg tegen Vitesse/AGOVV herstel zou tonen. De Rotterdammers slaagden daar glansrijk in. In de eerste helft nam Feyenoord een voorschot op de zege. Binnen twintig minuten stond de 0-2 al op het scorebord. De koppende Biseswar opende de score op aangeven van Royston Drenthe. Poldervaart verdubbelde niet veel later de marge. De thuisploeg knokte zich nog voor rust terug in het duel. Een handsbal van Jeffrey Altheer leverde de combinatieploeg een strafschop op, die doeltreffend binnen werd geschoten.

In de tweede helft was het even spannend, maar na bijna een uur voetbal volgde de beslissing toen Biseswar fantastisch afrondde over de uitkomende doelman. De thuisploeg nam hierna meer risico, waarna de ploeg van Fräser de geboden ruimte optimaal benutte. Biseswar gaf na 75 minuten de pass waaruit De Haan voor 1-4 tekende. In de slotfase verzorgde Schet na de mooiste aanval van de avond de eindstand. Via Poldervaart, Waisapij en Drenthe kwam de bal op het hoofd van Schet, die zich wel raad wist met de uitgelezen mogelijkheid: 1-5.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Sammuel (73´ Achlioui), Altheer, Buijs, Drenthe;  De Haan, Schet, Hammouti; Biseswar (75´ Smits), Poldervaart en Kogeldans (73´ Waisapij).