FEYENOORD A1 PAKT KOPPOSITIE; C1 WINT IN NIJMEGEN

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag de koppositie overgenomen van Heerenveen. De Rotterdammers boekten in en tegen Utrecht een zwaarbevochten 1-2 zege, terwijl de Friezen tegen een nederlaag aanliepen. De ploeg van Fräser staat nu één punt voor Heerenveen en Ajax. Diego Biseswar en invaller Leroy Smits verzorgden de treffers tegen Utrecht. De C1 won zaterdag in Nijmegen van NEC: 0-3. Parez Karim, Jerson Cabral en Thierry Seaw scoorden.

FEYENOORD A1 SLAAT SLAG
Feyenoord A1 beleefde een zware middag in Utrecht, die uiteindelijk met volle tevredenheid werd afgesloten. De plaatselijke FC werd met 1-2 aan de kant geschoven en die uitslag bleek meteen goed voor de koppositie. Heerenveen verloor en door die misstap kwam Feyenoord – dat woensdag al van plaats drie naar twee manoeuvreerde – op plek één. Volgende week zaterdag staat in Rotterdam de kraker tegen Heerenveen op het programma.
In Utrecht had Feyenoord het moeilijk met de hard werkende thuisploeg. De Rotterdammers hadden in het eerste half uur het betere van het spel, maar creëerden weinig. Het laatste kwartier van de eerste helft was het spel in evenwicht en pas na rust trok Feyenoord het initiatief weer naar zich toe. Het leverde de openingstreffer op in de 50ste minuut. Via Jordy Buijs kwam de bal bij Rico Kogeldans, die de bal op zijn beurt inleverde bij Diego Biseswar. Voor Biseswar was het hierna een koud kunstje om 0-1 te maken. Die tussenstand dwong Utrecht uit de schulp te kruipen, wat Feyenoord meer ruimte bood. Het was wachten op de 0-2, maar het liep anders. Een misverstand tussen verdediger Jeffrey Altheer en doelman Erik Cummins zorgde ervoor dat Utrecht voor 1-1 tekende én zichzelf een injectie aan zelfvertrouwen toediende. De thuisploeg kreeg hierna twee honderd procent kansen, maar vergat de wedstrijd te doen kantelen. ´Als zij toen hadden gescoord, had het waarschijnlijk over geweest voor ons´, aldus de realistische Fräser. Dat was het niet, want de Rotterdammers herpakten zich hierna knap. Via Smits – die nog maar een paar minuten in het veld stond – werd het 1-2, wat de genadeklap zou blijken voor de Domstedelingen.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Buijs, Altheer, Sno (46´ Kogeldans), Drenthe (46´ De Haan); Sammuel, Hammouti, Poldervaart (68´ Smits); Schet, Biseswar en Waisapij (79´ Achlioui).

C-TJES VERZUIMEN MONSTERSCORE NEER TE ZETTEN
Feyenoord C1 had met NEC een eenvoudige tegenstander, maar vergat ruim te winnen. De 0-3 eindstand klonk aardig, maar was in de ogen van trainer Michel Valke een veel te geringe afspiegeling van het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen. ´Als de instelling bij alle jongens wèl in orde was geweest en we wat scherper voor het doel waren geweest, hadden we met veel grotere cijfers gewonnen. Ik ben zeker niet te spreken over de uitvoering´, aldus de trainer, die wel twee excuses mocht aanvoeren. Zo ontbrak Jeffrey Bruma, een speler die altijd brengt wat van hem verwacht mag worden. Daarnaast viel topscorer Parez Karim na een half uur uit met een spierblessure, waarmee Feyenoord aan scorend vermogen inleverde. ´Maar dan nog´, zegt Valke, ´hadden we veel meer moeten brengen dan we deden.´
Voor Karim geblesseerd afhaakte, had hij al drie grote kansen gehad. De eerste twee miste hij, maar bij de derde was het in de achttiende minuut raak. Op aangeven van Tim Eekman verzorgde Karim de 0-1. NEC kon weinig brengen en alleen de aanwezigheid van een behendige spits zorgde voor dreiging. Na rust werd het 0-2 door Jerson Cabral, die de bal kreeg aangespeeld van Rajiv van la Parra. Daarmee was de wedstrijd beslist. Iets minder dan tien minuten voor tijd bepaalde Feyenoord de eindstand. Thierry Seaw nam de bal fraai op de slof en schoot binnen: 0-3.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Beijer (36´ Aantjes), Erkelens, Schenkeveld, Eekman; De Roon, Clasie, Seaw; Karim (30´ Van la Parra), Isoufi en Cabral (52´ Kodalak).