FEYENOORD B1 NIEUWE KOPLOPER NA ZEGE OP AJAX

Feyenoord B1 heeft zondag dankzij een zege op aartsrivaal Ajax de koppositie gepakt. Dankzij een treffer van Kevin Wattamaleo (foto) in de tweede helft werden de Amsterdammers op De Toekomst verslagen: 0-1. Feyenoord staat nu één punt voor Ajax. Op de uitslag was weinig af te dingen. De ploeg van Cor Adriaanse had het beste van het spel en creëerde de meeste kansen.

Feyenoord en Ajax maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van, waarvan menigeen na afloop verbaasd opkeek dat daar slechts één doelpunt uit was voortgevloeid. Feyenoord creëerde alleen voor rust al vier prima mogelijkheden, maar vergat te scoren. Ajax stelde er minder tegenover, maar was met een schot op de lat wel dichtbij de voorsprong. Na rust trokken de bezoekers het duel naar zich toe door een treffer van Wattamaleo. Hagary had de marge kunnen verdubbelen, maar trof de lat. ´Een mooie wedstrijd, waarin we eigenlijk met grotere cijfers hadden moeten winnen. Maar dat maakt niemand momenteel wat uit. We hebben Ajax verslagen en ze afgelost als koploper. Dat is fantastisch´, aldus de contente Adriaanse.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (77´ Barendse), Ramsteijn, Nieveld, Nelom; Kobussen, Wijnaldum, Wattamaleo; Degeling (65´ Pedro), Hagary en Fer.