SUCCESVOL WEEKEND FEYENOORDS JEUGD

De talenten van Varkenoord hebben zaterdag in positieve zin van zich doen spreken. De A1 won met uitstekend spel van achtervolger Heerenveen. Frank de Haan (foto) was uitblinker aan Rotterdamse zijde. Mitchell Schet (2x) en Diego Biseswar maakten de treffers. De B1 had geen moeite met Groningen en won ´slechts´ met 4-0. Hanne Hagary, Glenn Kobussen en Louis Pedro (2x) scoorden. De C-tjes kwamen met de schrik vrij en wisten in de slotfase een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning dankzij treffers van Tim Eekman en Parez Karim. Alle drie de teams blijven aan kop van de ranglijst.

TOPPER HAALT BESTE BOVEN BIJ A1
Henk Fräser was na de gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen zeer te spreken over zijn ploeg. De ex-topverdediger maakte zijn spelers tal van complimenten, iets wat de altijd kritische Fräser niet vaak doet. ´Maar als het goed is, zeg ik het ook. Vandaag hebben we de hele wedstrijd een goed niveau gehaald. Iedereen haalde een voldoende, dat mag dan best gezegd worden. Het was overigens ook wel nodig ook´, aldus Fräser.
De thuisploeg was gewaarschuwd voor Heerenveen. Onlang werd in vriendschappelijk verband nog met 4-1 verloren van de Friezen, die tot vorige week de ranglijst aanvoerden. Feyenoord nam toen de koppositie over en deelde zaterdag een nieuwe klap uit door te winnen. Feyenoord staat nu één punt voor op Ajax en vier op Heerenveen.
De ploeg van Fräser had het lastig met de blauw/witten, die kwalitatief niet onder deden. Het was aan een ingeving van uitblinker De Haan te danken dat de thuisploeg de score na 67 minuten kon openen. De voorzet van de middenvelder werd door Schet binnengeschoten. Nog voor Heerenveen bekomen was van die tegenvaller, stond de 2-0 al op het scorebord. En weer was het De Haan die aan de basis stond van de treffer. Via Sammuel belandde de bal bij Biseswar, die simpel binnenwerkte. Heerenveen toonde veerkracht door vijf minuten voor tijd uit een vrije trap 2-1 te maken. Een slotoffensief bleef Feyenoord bespaard, aangezien het bij de eerstvolgende uitval doeltreffend was. Schet rondde af en besliste het duel. ´Dat was een belangrijk doelpunt, want anders hadden het nog vijf moeilijke minuten kunnen worden tegen deze lastige ploeg´, zei Fräser.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Buijs, Altheer, Sno, Drenthe; De Haan, Hammouti, Sammuel; Schet, Biseswar en Kogeldans (60´ Smits).

FEYENOORD B1 DOET ZICHZELF TEKORT
De 4-0 uitslag deed het beste vermoeden, maar bleek slechts een camouflage voor een weinig indrukwekkend optreden. Feyenoord B1 scoorde weliswaar een respectabel aantal keer, maar ´slaagde´ er ook in om zes keer oog in oog met de Groningse doelman te falen. ´Erg tevreden kan ik dan ook niet zijn´, zei trainer Cor Adriaanse. ´Naast het gegeven dat we veel kansen misten, waren we ook slordig in het positiespel en gingen we slecht met de geboden ruimte om. Het kwaliteitsverschil hadden we veel meer in de score tot uiting moeten brengen. Het was een beetje te gemakzuchtig allemaal.´
Desondanks kwam de thuisploeg geen moment in de problemen en werd er zelfs geen kans weggeven tegen de kwaliteitsarme noorderlingen. Hagary opende na 25 minuten de score en nog voor rust was het Kobussen die de 2-0 maakte. In de tweede helft liep Feyenoord via twee treffers van invaller Pedro uit naar 4-0. Het laatste doelpunt kwam tot stand na een fraaie aanval. De voorzet van Siegerd Degeling kwam na een intelligent overstapje van Hagary terecht bij Pedro. De aanvaller tekende vervolgens simpel voor de vierde treffer van de middag.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee (70´ Barends), Ramsteijn, Nieveld (70´ van Gils), Nelom; Kobussen, Wijnaldum, Wattamaleo (52´ Pedro); Degeling, Hagary en Fer (65´ Leerdam).

C-TJES KOMEN MET DE SCHRIK VRIJ
De C-tjes van Michel Valke konden na de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde VVV-Venlo opgelucht ademhalen. De koploper wist in de slotfase een nederlaag te voorkomen en ging uiteindelijk ook nog met de drie punten aan de haal. De scheidsrechter kende zoveel blessuretijd toe dat de Limburgse muur uiteindelijk bezweek. Tot vreugde bij de Feyenoorders en tot woede van de bezoekers. Valke kon de onvrede bij VVV begrijpen. ´Er was reden voor zeker vier minuten blessuretijd, maar zeven was inderdaad overdreven´, zei Valke, die er uiteraard niet over klaagde.
Zo kwam er voor Feyenoord alsnog een goed einde aan een weinig plezierige middag. De Rotterdammers liepen lang achter de feiten aan. Het zeer defensief ingestelde VVV nam op slag van rust de voorsprong na een goed uitgevoerde counter. De Rotterdammers – die net als de voorgaande weken te slap waren gestart – startten in het tweede bedrijf een belegering. Roy Beijer was dichtbij de gelijkmaker, maar de lat stond tot twee keer toe een doelpunt in de weg. De situatie werd steeds nijpender voor Feyenoord, dat acht minuten voor tijd toch nog de verlossende 1-1 maakte. De kleine Tim Eekman presteerde het om de hoekschop van Rajiv van la Parra binnen te koppen. De thuisploeg nam geen genoegen met het punt en continueerde de aanvalsgolven. Diep in de blessuretijd was het Parez Karim die deed wat niemand meer verwachtte: hij verzorgde de winnende treffer. ´De jongens werden gek van vreugde´, zei Valke. ´Ik hoop dat dit het geluk van de kampioen is. Vorig seizoen konden we FC Utrecht niet bijbenen omdat we dit soort wedstrijden niet wonnen. Niet voor niks eindigden tien duels in een puntendeling. Nu winnen we alsnog en hopelijk maakt dat aan het eind van de rit het verschil.´

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Aantjes (36´ Beijer), Erkelens, Schenkeveld, Eekman; De Roon (61´ Kodalak), Clasie (36´ Karim), Seaw (50´ Halfhuid); Van la Parra, Isoufi en Cabral.