BELGEN HELPEN JONG FEYENOORD VERDER

Jong Feyenoord heeft de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Henk Duut versloeg in Brabant zonder al te veel moeite Jong FC Den Bosch. Het werd 1-3 voor de Rotterdammers. Namens Feyenoord scoorde Pieter Collen de eerste twee doelpunten. Het derde doelpunt kwam op naam van Feyenoords andere Belg: Timothy Derijck.

Feyenoord was vanaf het eerste fluitsignaal oppermachtig in Brabant. De ploeg van Henk Duut had de wedstrijd direct onder controle en leek klaar voor een monsterzege. Dat het daar niet van kwam, had alles te maken met een falende afwerking. Alles ging goed tot aan het moment dat het overwicht moest worden omgezet in doelpunten. Zo schoten Labinot Harbuzi en Timtohy Derijck op de paal en zag Gerson Magrão zijn doelpoging op de lat eindigen.

Dat Feyenoord desondanks al binnen tien minuten op voorsprong stond, had het te danken aan een dood spelmoment. Collen profiteerde van een vrije trap en tekende al na acht minuten met een kopbal de 0-1 aan. Toen de Brabanders na een half uur eindelijk ook aan een aanval toekwamen, stond het vervolgens direct gelijk. Doelman Ekramy kreeg een afstandsschot niet onder controle en moest lijdzaam toezien hoe de rebound door Plet werd verzilverd. Zo stond het met de rust, zeer tegen de verhoudingen in, 1-1.

In de tweede helft speelde Feyenoord minder goed dan in de eerste helft, maar wist het toch afstand te nemen. Eerst door een kopbal van Collen uit een vrije trap en tien minuten voor tijd door een doelpunt van Timothy Derijck. Uitblinker aan Feyenoord zijde was overigens verdediger Royston Drenthe.

FC Den Bosch-Feyenoord 1-3 (1-1)