Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ONBEGRIP OVER CASSATIE VAN OPENBAAR MINISTERIE

Mr. Hans Hertoghs, de advocaat van Jorien van den Herik in de FIOD-affaire, heeft met veel onbegrip gereageerd op het feit dat het Openbaar Ministerie bij de Hoge Raad in Den Haag cassatie heeft aangetekend tegen de volledige vrijspraak, die twee weken geleden door het Hof in Den Haag werd uitgesproken. ‘Het geeft de verbetenheid aan waarmee het OM in deze zaak handelt’, aldus Hertoghs. ‘Maar ik zie de cassatie met zoveel vertrouwen tegemoet, dat ik bijna geneigd ben om te zeggen dat het OM dit tegen beter weten in doet.'

‘Als ik het arrest lees van het Hof in Den Haag, dat zo zorgvuldig op basis van feiten is samen gesteld, dan vind ik het onbegrijpelijk dat het OM wil doorgaan. Er had in de gedachtegang van het OM een punt bereikt moeten zijn waarop men had moeten zeggen: we leggen ons erbij neer’, aldus Hertoghs.
Feyenoord en Jorien van den Herik werden niet alleen twee weken geleden in hoger beroep volledig vrijgesproken, maar eerder al in 2002 door de meervoudige Kamer van de rechtbank in Rotterdam. De verwachting is dat de Hoge Raad pas over anderhalf jaar uitspraak zal doen in dit cassatieberoep.