STATISTIEKEN RBC ROOSENDAAL – FEYENOORD

De editie RBC Roosendaal – Feyenoord kent geen rijke historie. De Roosendaalse club acteert pas sinds 2000 op het hoogste niveau en sindsdien troffen beide ploegen elkaar vier keer in Brabant. Feyenoord won drie keer op vrij eenvoudige wijze, maar moest één keer zijn meerdere erkennen in RBC. In september 2002 stuntte de thuisploeg door met 4-2 te winnen. De laatste ontmoeting, in september 2004, eindigde in een 0-4 zege voor Feyenoord.

De nederlaag van Feyenoord kwam in 2002 als een enorme verrassing. De ploeg van Bert van Marwijk richtte zijn aandacht op dat moment op de Champions League en dus kwam het goed uit dat RBC vier dagen na de spectaculaire 0-1 zege op Newcastle United de tegenstander was. Althans, zo leek het vooraf. Maar toen in Roosendaal na negentig minuten de rookwolken waren opgetrokken, stond er een ontluisterende uitslag op het scorebord: 4-2. Die uitslag stond in groot contrast met het begin van de wedstrijd, waarin Feyenoord binnen een minuut twee keer gevaarlijk was. Feyenoord was heer en meester en dat kwam door een treffer van Buffel in de score tot uiting. Die achterstand bracht vreemd genoeg het beste boven bij de thuisploeg. Via David Nascimento, Geert den Ouden en voormalig Feyenoorder Henk Vos werd het 3-1. Pierre van Hooijdonk schoot nog wel raak uit een vrije trap, maar het was niet genoeg om de blamage te voorkomen. Via Björn Daelemans counterden de Brabanders in de blessuretijd naar 4-2, waardoor Feyenoord de aansluiting met PSV en Ajax verloor.