KOEMAN: ‘WE ZIJN GOED, MAAR NOG NIET GOED GENOEG’

Erwin Koeman kreeg met het gelijkspel tegen RBC de bevestiging van wat hij al langere tijd weet. ‘Feyenoord is goed, maar nog niet goed genoeg’, aldus de trainer, die tijdens de persconferentie op zaterdag even terugkeek op de editie van een dag eerder. ‘Er waren toen journalisten die suggereerden dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden. Ik zag dat anders en heb helaas gelijk gekregen. Een aantal jongens reageerde toch anders dan vorige week toen we simpel wonnen. Daarin zie je dat we er nog niet zijn.’

‘Ik had gehoopt dat er spelers waren die bij de 2-0 het baltempo zouden opvoeren. Dat gebeurde onvoldoende. In de tweede helft hebben we ook te weinig de rechterkant gezocht, waar Biseswar aardig inviel. Hij had nog de kans op de 2-3, al had dat niet terecht geweest. Maar als dat was gebeurd had ik uiteraard niet geklaagd.´

De manier waarop Feyenoord startte irriteerde de oefenmeester. En dan in het bijzonder de eerste minuut, waarin de verdediging de fout maakte door op buitenspel te spelen. ´Dat was helemaal niet de bedoeling en al helemaal niet in de eerste minuut´, zei Koeman. ´RBC deed het goed door de kansen meteen in doelpunten om te zetten, terwijl wij het slecht deden door ze die kansen te geven. Daarna liepen we tegen een muur op, wat vanuit RBC-oogpunt logisch is. Erg vervelend dat we hier tegen puntenverlies zijn aangelopen.´