Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

AANGEPASTE VERVOERSREGELING VOOR RODA JC – FEYENOORD

Feyenoord-supporters die op woensdag 21 december aanstaande de bekerwedstrijd Roda JC-Feyenoord willen bezoeken krijgen te maken met een aangepaste vervoersregeling. Om verschillende redenen kon en wilde de Gemeente Kerkrade niet akkoord gaan met de regeling zoals deze al een aantal jaren bij de competitiewedstrijden geldt. Dit heeft geleid tot een regeling waarbij Feyenoord-supporters op eigen vervoer naar Limburg kunnen afreizen en het laatste traject per bus afleggen.

Het Parkstad Limburg Stadion ligt in een druk winkelgebied. Omdat de wedstrijd in de week voor kerst wordt gespeeld wordt veel drukte van winkelend publiek verwacht. Op zoveel drukte (geopende winkels én een voetbalwedstrijd) is de omgeving van het stadion niet berekend. Aanpassingen zijn noodzakelijk om te voorkomen dat er een grote verkeerschaos ontstaat. Andere argumenten om voor deze wedstrijd een aangepaste regeling te hanteren vormen het feit dat het hier een bekerwedstrijd betreft (verhoogd spanningsveld) en er niet bij daglicht wordt gespeeld.

De Gemeente Kerkrade wilde in eerste instantie een volledige buscombiregeling voor Feyenoord-supporters verplicht stellen. Daarmee ging de delegatie van Feyenoord (club en supportersvereniging) niet akkoord. Echter, vanwege het feit dat zowel de Gemeente Kerkrade en Roda JC zich al jarenlang opstellen als een uitstekend gastheer voor de Feyenoord-supporters was Feyenoord uiteraard wel bereid mee te denken. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een regeling waarbij Feyenoord-supporters op eigen vervoer naar Limburg kunnen afreizen en het laatste traject per bus afleggen. De bussen vertrekken vanaf parkeerplaatsen bij Nedcar in Born. Daar worden toilet- en cateringvoorzieningen getroffen,  en zal de toegangscontrole voor het stadion worden uitgevoerd door veiligheidspersoneel van Feyenoord Als de toegangscontrole naar wens verloopt, kan deze bij het stadion achterwege blijven. De Feyenoord Supportersvereniging organiseert vanuit Rotterdam een busreis naar de wedstrijd. Meer informatie hierover op www.FeyenoordNet.nl.

Zowel Roda JC als de Gemeente Kerkrade wenst te benadrukken dat deze regeling absoluut niets te maken heeft met het gedrag van de Feyenoord-supporters. Daarover is men in Kerkrade zeer te spreken. De bijzondere omstandigheden waaronder deze wedstrijd gespeeld wordt maken de aanpassingen echter noodzakelijk. Feyenoord beseft dat haar supporters worden opgezadeld met extra ongemak maar hoopt op begrip voor de situatie.

De kaartverkoop voor Feyenoord-supporters start op woensdag 7 december aanstaande.