Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD VERLIEST TOPPER VAN JONG UTRECHT: 0-1

Jong Feyenoord heeft maandagmiddag op Woudestein de topper tegen Jong FC Utrecht verloren. Het team van Henk Duut kwam een vroege tegentreffer van Jasper Bolland niet meer te boven en raakt daardoor de aansluiting met de top van de ranglijst even kwijt. Aan Rotterdamse zijde kwam de Nigeriaan John Owoeri voor het eerst sinds zijn jukbeenbreuk in actie.

Op het ongewone tijdstip van één uur ‘s middags werkten Jong Feyenoord en Jong Utrecht maandag een heuse topper af. De teams van respectievelijk Henk Duut en John van Loen namen op de ranglijst immers de derde en tweede positie in op de rang. Maar de eerste helft van de wedstrijd, die voorafgegaan werd door een minuut stilte voor de vorige week overleden David Di Tommaso, had zeker niet de kenmerken van een kraker. Daarvoor speelden de ploegen te rommelig en werd er over en weer te veel balverlies geleden.

Jong Utrecht oogde vanaf het begin wel wat meer solide en dat had al snel zijn weerslag op de score. De Domstedelingen openden hun rekening binnen het kwartier toen Jasper Bolland aan het einde van een goede combinatie stond en vervolgens met de bal soepel langs Maikel Aerts gleed voor de 0-1. Voor Utrecht was de openingstreffer begrijpelijkerwijs het sein om een flinke stap achteruit te doen. De ploeg van Van Loen verdedigde secuur en gegroepeerd zodat het voor Feyenoords aanvallers moeilijk werd ruimte te vinden. De Rotterdammers deelden voor rust alleen een paar plaagstootjes uit middels kansen voor de verdedigers Collen en Derijck.

In de rust besloot Henk Duut zijn ploeg op twee plaatsen te wijzigen. Jordi Buijs verving Chris Gyan en Mitchel Schet nam de plek in van Lorenzo Davids. De wisseling leverde al snel een grote kans op toen Sardar de zestien in werd gestuurd. De kleine spits besloot zijn goede actie met een schot op de paal. De rebound was helaas niet besteed aan Schet, al had scheidsrechter Slager eigenlijk een strafschop kunnen geven voor het wat al te enthousiaste verdedigen van de Utrecht-verdedigers.

Feyenoord voerde de druk vervolgens op en dwong grote kansen af via onder meer Schet en meerdere kopballen van Derijck. Telkens redde de Utrechtse doelman Krul. De meest in het oog springende poging kwam van de ingevallen Labinot Harbuzi die vanaf zeventien meter nét naast volleerde. De Utrechters, die de toeschouwers irriteerden door bij zowat elk duel te blijven liggen, kregen op haar beurt een enorme kans via een counter, maar Kees van Buuren slaagde er op één meter van het doel nog in de bal naast te schieten.

De Rotterdammers verdienden een gelijkmaker, maar ontbeerden finesse en geluk in de afwerking. Zo bleef het 0-1, waardoor Jong Utrecht in het spoor van koploper Jong AZ blijft en Jong Feyenoord even pas op de plaats maakt.

 

JONG FEYENOORD – JONG UTRECHT 0-1  (0-1)
Scoreverloop:
0-1 Bolland (14)

Geel: Schaap (Utrecht), Bouma (Utrecht), Sardar (Feyenoord), Schet (Feyenoord)

OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Aerts; Collen, Gyan (Buijs, 46), Sno, Drenthe; Derijck, Sammuel, Davids (Schet, 45); Owoeri, Sardar en Biseswar (Harbuzi, 58)

JONG UTRECHT
Krul; Rutgers (Pieters, 68), Tol, Schaap, Bolland, Bouma; Kolff, Van der Biezen, De Jong (George, 63); Leeuwin en Van Buuren