ZAKELIJKE OVERWINNING JONG FEYENOORD

Zonder al te veel moeite heeft een geconcentreerd Jong Feyenoord maandagavond gewonnen bij Jong Willem II. Het team van Henk Duut zegevierde in Tilburg met 0-2, dankzij doelpunten van Diego Biseswar en Sammuel. Omdat Jong Utrecht de topper van Jong AZ won, heeft Jong Feyenoord nu weer zicht op de tweede plaats.

Jong Feyenoord speelde in Tilburg een redelijke wedstrijd. Met A-selectiespelers als Aerts, Collen, Saidi en Snoyl in de basis verzuimde de ploeg te imponeren, maar het resultaat was goed. Diego Biseswar opende de score al binnen het kwartier. Na een goede aanval stond de aanvaller precies op de goede plaats om het eerste doelpunt
binnen te punteren.

‘Na die treffer werd Willem II agressiever’, vatte coach Henk Duut de ontmoeting samen. ‘Ze gingen vroeger storen en kregen een klein veldoverwicht, maar wij hielden de dreiging van de counter. Dat hebben we helaas niet goed uitgespeeld, zodat het lang spannend bleef.’ In de tweede helft hadden de Rotterdammers iets meer moeite met Jong Willem II, al kwam de ploeg nooit echt in de problemen. Toch besloot Duut
middenvelder Sammuel – die rust had gekregen vanwege zijn dubbele programma bij Jong Feyenoord en de A-jeugd – te brengen voor linksback Snoyl. Duut: ‘Daarmee kwam er wat meer rust in het team en creëerden we ook weer meer kansen.’ Derijck raakte inderdaad de onderkant van de lat met een goede kopbal en ook Sardar was dichtbij een doelpunt. Maar het zou tot een kwartier voor tijd duren voordat Sammuel de deur definitief in het slot gooide, na een goed uitgespeelde aanval.

‘Daarna hebben we verzuimd om de derde treffer te maken’, besluit Duut. ‘Maar goed, we hebben dus niet top gevoetbald, maar wel gewonnen. En de jongens speelden goed en geconcentreerd. Wij blijven meedoen om de  bovenste plaatsten. Het spel kan beter, maar zeggen wij trainers altijd.’

JONG WILLEM II – JONG FEYENOORD 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1 Biseswar (13’) en 0-2 Sammuel (75’)