B1 BEKERT VERDER; C1 LAAT PUNTEN LIGGEN

In de achtste finales van de beker had de B-jeugd zaterdag weinig moeite met Twente/Heracles: 2-0. De talenten van trainer Cor Adriaanse speelden niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar wisten via twee doelpunten van Kevin Wattamaleo (foto) wel de kwartfinales te bereiken. De C1 reisde af naar Roosendaal, waar het niet wist te winnen van RBC: 2-2. De Rotterdammers controleerden de tweede helft maar moesten toch toezien hoe de gastheren nog langszij wisten te komen. Voor de A-junioren van Henk Fräser was de winterstop vorige week al aangebroken.

B-JEUGD NAAR KWARTFINALE BEKER
In een slechte wedstrijd schakelde de B1 zaterdag Twente/Heracles uit in de achtste finales van de beker: 2-0. Er werd niet goed gevoetbald, maar de Rotterdammers kwamen ook niet in de problemen. Vlak voor rust wist Degeling na een goede actie Wattamaleo te bereiken, die de 1-0 binnenschoot. Wijnaldum kreeg daarna nog twee goede kansen, maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. Na 65 minuten stuurde rechtsback Van Stee Wattamaleo diep. Die hield het hoofd koel en scoorde zijn tweede doelpunt: 2-0. De wedstrijd was hierna gespeeld en Feyenoord wist zonder kleerscheuren de resterende tijd uit te voetballen. Trainer Cor Adriaanse kon na afloop deels verklaren waarom zijn spelers er vandaag geen galavoorstelling van hadden gemaakt: ‘’Er zijn deze week zes jongens weggeweest voor wedstrijden met het nationale team, die ik pas vrijdag weer terug kreeg. Maar dat is geen excuus natuurlijk.’’ Voor de B-junioren is de winterstop aangebroken. Zij hervatten de competitie 11 februari met een uitwedstrijd bij FC Utrecht.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Nieveld, Kobussen, Nelom; Fer, Wijnaldum, Wattamaleo; Degeling (67’Leerdam), Hagary, Pedro (67’ Watamaleo).

C1 GEEFT WINST UIT HANDEN IN ROOSENDAAL

Het elftal van trainer Michel Valke, sinds vorige week officieel winterkampioen, heeft zaterdag twee punten laten liggen in het duel met RBC: 2-2. De C1 kwam matig op gang tegen de Roosendalers. De gastheren hadden een duidelijk veldoverwicht maar de betere kansen waren voor de Rotterdammers. Het was dan ook Feyenoord dat op voorsprong kwam: 0-1 via een afstandschot van Bruma. De aansluitingstreffer viel al snel. Na een individuele actie rondde de RBC-speler beheerst af: 1-1. Deze ruststand was volgens Michel Valke niet onterecht. ‘’We beginnen eigenlijk altijd te slap. Gezien de eerste helft was deze tussenstand terecht. De tweede helft is bij ons altijd stukken beter’’. Feyenoord startte goed in de tweede helft, en wist al snel weer op voorsprong te komen. Isoufi was verantwoordelijk voor de 1-2, op aangeven van Karim. De C1 dicteerde de wedstrijd en had RBC onder controle. Totdat een Feyenoord-verdediger aan de zijlijn in de fout ging. Uit de voorzet die daarop volgde scoorde RBC 2-2. De Rotterdammers kregen nog twee goede mogelijkheden, maar wisten de stand niet meer te veranderen. Omdat FC Utrecht wel wist te winnen, is het verschil met de Domstedelingen op de ranglijst nu drie punten. De C1 speelde zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd in 2005. In de winterstop wordt er nog geoefend tegen Ajax, 4 februari moeten de mannen er weer staan tegen VVV in Venlo.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Eekman, Erkelens, Aantjes, Kodalak; Bruma, Van la Parra (68’ Da Silva Cruz), Seaw; Karim, Isoufi (64’ De Roon), Cabral.