Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VLAAR DEBUTEERT, HOFS MAAKT RENTREE: 0-2

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met 0-2 gewonnen. Hoofdklasser HSV Hoek werd in Zeeland verslagen door treffers van Ferne Snoyl en Diego Biseswar. Dirk Kuyt werd door een lichte blessure een kwartier voor tijd uit voorzorg naar de kant gehaald. Ron Vlaar debuteerde in de basis. De jeugdspelers Mitchell Schet en Royston Drenthe debuteerden als invaller in Feyenoord 1. Nicky Hofs maakte in het laatste kwartier zijn rentree na vijf maanden blessureleed.Met de aankoop van Ron Vlaar viel op voorhand te verwachten dat Koeman het centrale verdedigingsduo Greene-Bahia van de eerste competitiehelft uit elkaar zou halen. Tegen Hoek bevestigde Koeman die gedachte door Vlaar voor rust aan Bahia te koppelen. Die ingreep had niet tot gevolg dat Serginho Greene uit het elftal verdween. De trainer posteerde één van de revelaties van 2005 dit keer als rechtsback, waardoor Alexander Östlund uit de opstelling verdween. Of Feyenoord zondag in het Gelredome met dezelfde defensie aantreedt is de vraag, maar het duel met de hoofdklasser was wat dat betreft wel een aardige graadmeter voor de technische staf.

Vlaar kon in zijn eerste wedstrijd in Feyenoord 1 nog niet zijn stempel drukken. De verdediger speelde wat onwennig en was op enkele slippertjes te betrappen op het weinig egale veld. Het leverde Hoek geen directe mogelijkheden op, al deed de thuisploeg in aanvallend opzicht wel een aantal maal van zich spreken. Drie keer vuurde Hoek op doel, waarvan de laatste mogelijkheid bijna een doelpunt opleverde. Het schot van Charly Okonedo werd door Lodewijks met alle mogelijke moeite uit de kruising getikt. Feyenoord had op dat moment al de voorsprong genomen. Na twee goede kansen van Kuyt (naast en op de voeten van de doelman) en Diego Biseswar (gekruld schot net naast) was Ferne Snoyl na 25 minuten wel productief. De linksback, die door de afwezigheid van de zieke Pascal Bosschaart in de basis startte, rondde een prima uitgespeelde aanval met een schot in de verre hoek af: 0-1. Via De Guzman had het nog 0-2 moeten worden, maar de Canadees schoot op slag van rust aan de verkeerde kant van de paal.

Koeman gebruikte het tweede bedrijf om zijn defensie aan nog een proef te onderwerpen. Met Pieter Collen voor Shinji Ono hervatte Feyenoord de tweede helft. De ingreep had tot gevolg dat Bahia als linksback verder ging en Snoyl een plek naar voren schoof. Greene nam zijn plek in het centrum weer in en Collen verving hem als rechtsachter. Het was Hoek dat via Niels Dominicus meteen de eerste kans kreeg. De bal ging rakelings over het doel van Aerts, die Lodewijks was komen vervangen. Kuyt was even daarna gevaarlijk met een kopbal, maar zijn inzet werd ten koste van een hoekschop gered. Feyenoord – waar debutant Schet de licht aangeslagen Kuyt kwam vervangen, Hofs na een kruisbandscheuring zijn rentree maakte en Drenthe tot zijn eigen verbazing de eerste speelminuten kreeg in de hoofdmacht – kon pas in de slotfase nog enkele kansen creëren.Biseswar en Hofs kwamen in kansrijke positie, maar vuurden meters over. In de slotfase werd het toch nog 0-2 toen Biseswar attent reageerde op geklungel in de defensie en moeiteloos binnenschoot. De talentvolle buitenspeler had vlak voor het eindsignaal ook nog de derde treffer kunnen verzorgen, maar zag zijn inzet van de lijn gered door een toegesnelde verdediger.

HSV Hoek – Feyenoord 0-2

Scoreverloop:
´25  0-1 Snoyl
´85 0-2 Biseswar

Opstelling: Lodewijks (46´ Aerts); Greene, Vlaar, Bahia (80´ Drenthe), Snoyl; Paauwe (78´ Hofs), Ono (46´ Collen), De Guzman; Biseswar, Kuyt (73´ Schet) en Pardo.