GESLAAGDE RENTREE CASTELEN BIJ WINNEND JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Jong NAC met minimaal verschil gewonnen: 0-1. Labinot Harbuzi maakte in Breda al na acht minuten de enige treffer. Romeo Castelen beleefde een geslaagde rentree. Na ruim tweeënhalve maand aan de kant te hebben gestaan door een hamstringblessure, speelde de rechtsbuiten tegen NAC de eerste helft zonder problemen uit. Om geen onnodige risico´s te nemen werd Castelen na één helft gewisseld.

Op het eerste gezicht was er in Brabant alleen maar goed nieuws te melden bij de ploeg van Henk Duut. De rentree van Castelen was één van die nieuwtjes. De aanvaller speelde zijn laatste wedstrijd bij Feyenoord op 6 november 2005, waarna een bij Jong Oranje opgelopen hamstringblessure en een terugslag in het revalidatieproces hem maandenlang aan de kant hielden. Donderdag mocht de inmiddels fit verklaarde Castelen het weer eens proberen, en met succes. Positief was ook de uitslag, waarmee Feyenoord zich aan kop van de ranglijst schaarde. Die koppositie vertroebelt het zicht op werkelijkheid enigszins, want ´achtervolger´ FC Utrecht speelde twee wedstrijden minder en heeft vier verliespunten minder. Desondanks deed Feyenoord wat het moest doen.

Toch bleef de hosanna stemming achterwege. De minimale uitslag, het missen van vele opgelegde kansen en het weinig indrukwekkende spel had daar alles mee te maken. Eén kwartier slaagde Feyenoord erin de wil aan de tegenstander op te leggen. Het was een fase waarin de Rotterdammers zes keer oog in oog met de NAC-doelman kwamen. Slechts één keer leverde het een doelpunt op. Op aangeven van Magrão verzorgde Harbuzi na acht minuten de 0-1. Magrão was ook nog dicht bij een treffer, maar de inzet van de Braziliaan trof de paal. Na die sterke openingsfase zakte het niveau bij Feyenoord, dat ten opzichte van het duel met NAC van afgelopen maandag op zes posities was gewijzigd, terug. NAC knokte zich terug op mentaliteit, maar wist nagenoeg geen kans te creëren. De Rotterdammers hoefden zich dan ook weinig zorgen te maken, al was de minimale marge wel reden tot ontevredenheid. Ook in het tweede bedrijf wist Feyenoord de 0-2 niet te maken, ondanks dat de kansen zich in overvloede aandienden. ´Daardoor bleef het duel tot in de laatste minuten spannend en dat was natuurlijk onnodig´, zegt trainer Duut. ´De gelijkmaker hing geen moment in de lucht, maar we hadden het duel wel veel eerder moeten beslissen. Door de vele positionele wijzigingen speelden we ondanks die sterke beginfase wat onwennig. Christian Gyan was overigens achterin een rots in de branding. Hij speelde centraal in de verdediging een uitstekende wedstrijd.´

Jong NAC Breda – Jong Feyenoord 0-1

´8 0-1 Harbuzi

Opstelling Jong Feyenoord: Aerts; Bandalovski, Sno, Gyan, Snoyl; Davids, Sammuel, Harbuzi (85´ Altheer); Castelen (45´ Schet), Sardar en Magrão.