ALI BOUSSABOUN VERLIEST MET MAROKKO VAN IVOORKUST

Marokko heeft zijn eerste duel in de strijd om de Afrika Cup zaterdag met 1-0 verloren van Ivoorkust, door een benutte penalty van Drogba. De ploeg van Feyenoorder Ali Boussaboun, die in de slotfase inviel, kreeg veel kansen maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. De Ivorianen, waar Bonaventure Kalou een aanvalsduo vormde met Chelsea-spits Didier Drogba, speelden onrustig en leden veel balverlies. Halverwege de eerste helft kreeg Ivoorkust, deze zomer op het WK in Duitsland tegenstander van het Nederlands Elftal, de eerste grote kans van de wedstrijd. Drogba kopte op doel, maar de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald.

Vijf minuten later ontsnapte Ivoorkust, toen Marokko aan de andere kant van het veld een fraaie aanval opzette en de paal raakte na een schot van Hadji. Kort voor rust werd Drogba vastgehouden in het strafschopgebied. De arbiter kende een penalty toe aan Ivoorkust, die vervolgens koelbloedig werd binnengeschoten door Drogba zelf. Marokko kreeg in de slordige eerste helft de beste kansen, maar keeper Jean Jacques Tizie hield zijn ploeg op de been.

In de tweede helft kwam er meer druk van de Marokkanen. Opnieuw was het Hadji die dichtbij een treffer was, maar hij miste de scherpte. Ivoorkust zakte in en wachtte op een countermogelijkheid. Die kwam er een kwartier voor tijd, maar Tarek Jarmouni bracht redding op een schot van Kanga Akale. Pas in de slotfase besloot de Marokkaanse bondscoach Mohammed Fakhir met invaller Ali Boussaboun iets te forceren. Het bleek te laat om nog een punt aan het duel over te houden.

Marokko speelt dinsdag 24 januari tegen Egypte, dat vrijdagavond de openingswedstrijd met 3-0 wist te winnen van Libië.