EXCELSIOR NA RUST RUIM LANGS DE GRAAFSCHAP

Door de 4-1 winst op De Graafschap heeft koploper Excelsior vrijdagavond goede zaken gedaan in de Gouden Gids Divisie. De ploeg van Mario Been kende een moeizame start. Na negen minuten schoot Van Beukering de Achterhoekers naar een 0-1 voorsprong. Tien minuten later zorgde Marinus Dijkhuizen voor de gelijkmaker. Na de twee treffers daalde het tempo in de wedstrijd, waardoor er voor rust weinig meer was te beleven op Woudestein. De Kralingers kwamen goed uit de kleedkamer en scoorden via Andwelé Slory 2-1. Excelsior ging op zoek naar de derde treffer. Die werd in de 70e minuut gescoord door Brett Holman. In de laatste minuut gaf Slory de zege nog meer glans, door de 4-1 binnen te werken.
Omdat de wedstrijd van VVV (tegen FC Zwolle) vanavond is afgelast, heeft Excelsior na 27 wedstrijden vier punten voorsprong op de concurrent uit Venlo. Maandag speelt Excelsior een inhaalwedstrijd in Maastricht, tegen MVV.